Gaziantep’te Film Gibi Olay: E-Devlet Üzerinden Dublör Kullanarak Dolandırıcılık Yapıyorlar

Duyanları hayrete düşüren olay Gaziantep’te yaşandı. E-Devlet şifresi çalan 4 kişi, şahıslara ait bilgilerle işlem yaparken yakayı ele verdi.

21.11.2021-08:37 - (Son Güncelleme: 21.11.2021-08:44) Gaziantep’te Film Gibi Olay: E-Devlet Üzerinden Dublör Kullanarak Dolandırıcılık Yapıyorlar

Duyanları hayrete düşüren olay Gaziantep’te yaşandı. E-Devlet şifresi çalan 4 kişi, şahıslara ait bilgilerle işlem yaparken yakayı ele verdi. 

Gaziantep’te yaşan 4 kişi, gözüne kestirdikleri kişilerin E-Devler şifrelerini çalarak, bilgileri ile işlem yapıyorlar. Son olarak bir şahsın E-Devler şifresini ele geçiren dolandırıcılar, şahsın üzerinden gayrimenkul satışı yaparken yakayı ele verdi. 

GAZİANTEP’TE E-DEVLET ŞİFRESİ İLE DOLANDIRICILIK YAPAN EKİP YAKALANDI

Gaziantep’te yaşanan dolandırıcılık olayı, ‘bu kadarı filmlerde de olmaz’ dedirtti. 4 kişiden oluşan dolandırıcı ekip, gözüne kestirdikleri kişilerin E- Devler şifrelerini öğrenerek, haklarında işlemler yapıyor. Son olarak bir şahısın bilgilerini ele geçiren ekip, gayrimenkul satışı yaparken yakayı ele verdi. 

E- Devlet dolandırıcılığı

Film sahnesini aratmayacak dolandırıcılık hikayesini Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ortaya çıkardı. F.D. isimli şahsın E-Devlet şifresinin çalan A.B, Ş.A, B.G.T ile M.T. isimli 4 şüpheli müştekiye ait gayrimenkulün satışını gerçekleştirdiği, ekipler taraından yakalandı. Dolandırıcı ekip önce şahsın E-Devlet şifresini çaldı daha sonra ise şahsa ait 5 bin 100 metrekare olan gayrimenkulünü mağdur F.D'ye benzeyen bir dublör kullanarak satmaya çalıştı. Şüpheliler 100 bin TL karşılığında bir vatandaştan kaparo alarak satış işlemleri için Şahinbey Tapu Müdürlüğüne geldi. Satış işlemlerinin yapıldığı sırada dolandırıcıları suçüstü yakalayan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık nedeniyle yasal işlem başlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal