Gaziantep Yöresinden Katmer Tatlısının Tarifi

Gaziantep yöresine ait olan ve içerisinde sadece kaymak ve fıstık bulunan katmeri evinizde yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem lezzetli bu tarifi çok seveceksiniz.

04.02.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-16:18) Gaziantep Yöresinden Katmer Tatlısının Tarifi

Gaziantep yöresine ait olan ve içerisinde sadece kaymak ve fıstık bulunan katmeri evinizde yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem lezzetli bu tarifi çok seveceksiniz. İşte detaylar...

Çok sevilen ve yufkası büyük emekle açılan katmeri, hazır baklava yufkası ile de basit bir şekilde yapabilirsiniz. İçerisinde sadece kaymak ve fıstık bulunan bu tatlıyı, tavada hemen pişirebilir isterseniz maraş dondurması ile sevis edebilirsiniz. İşte tarifi...

Gerekli malzemeler:

-1 adet baklavalık yufka

-1,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

-1 yemek kaşığı toz şeker

-60 gram kaymak

-4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Yapılışı:

Yufkayı düz bir zemine yayın ve içerisine tereyağını sürün. Daha sonra kaymağı hamurun içerisine parçalar halinde koyun. Şeker ve fıstığı da serpip zarf şeklinde kapatın. Tereyağı erittiğiniz tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Üzerine fıstık ve kaymak koyarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal