Keten Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Keten tohumu yağının cilde iyi geldiği biliniyor. Her bitkisel yağ gibi farklı faydaları da bulunan keten tohumu yağının cilde olan faydalarına gelin birlikte bakalım.

04.02.2019-15:55 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-15:55) Keten Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Keten tohumu yağının cilde iyi geldiği biliniyor. Her bitkisel yağ gibi farklı faydaları da bulunan keten tohumu yağının cilde olan faydalarına gelin birlikte bakalım. İşte detaylar...

Güzellik İksiri

Keten tohumu yağı cildin doğal nem dengesini koruyan bir yağ. Keten tohumu yağının içinde yüksek oranlarda omega 9, omega 3 ve omega 6 bulunuyor. Bunun dışında bir de lignan denilen bir madde var. Lignan bir tür enzimmiş ve cilde nüfuz ettiğinde cilt yapısını sıkılaştırıp yumuşamasını sağlıyormuş. Bu yönüyle güzellik iksiri gibi bir yağ diyebiliriz.

İsterseniz eczaneden alaıp direkt uygulayabileceğiniz bu yağı, maske olarak da uygulayabilirsiniz. Eğer maske yapmak istiyorum diyorsanız, sizin için bir maske tarifimiz var. İşte maske tarifi...

Gerekli malzemeler:

- 2 kuru kayısı

- Yarım tatlı kaşığı keten tohumu yağı

- 2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:

Kayısıları sıcak suda bekletin ve yumuşayınca püre haline getirin. İçine keten tohumu yağını ve balı ekleyip macun kıvamındaki karışımı yüzünüze sürün. Yarım saat bekletip ılık suyla durulayın. Haftada 1 kere uygulamak yeterli olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın...



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal