Gaziantep ve Mardin’deki kazalar ülkeyi yasa boğdu: Türkiye’nin yüreği 2 kaza ile yandı! Katliam gibi kazalarda 34 kişi hayatını kaybetti

Türkiye dün uzun süredir yaşamadığı kadar kara bir gün yaşadı. Önce Gaziantep’te yaşanan korkunç kaza, sonrasında Mardin’deki TIR kazası. Türkiye’yi yasa boğan kazalarda 34 kişi hayatını kaybederken, 57 kişi yaralandı.

21.08.2022-09:39 - (Son Güncelleme: 21.08.2022-12:44) Gaziantep ve Mardin’deki kazalar ülkeyi yasa boğdu: Türkiye’nin yüreği 2 kaza ile yandı! Katliam gibi kazalarda 34 kişi hayatını kaybetti

Türkiye’nin yüreği dün yaşanan 2 korkunç kaza ile alev alev yandı. Yaşanan zincirleme felaketin ilki Gaziantep Nizip Otoyolu’nda yaşanırken, bu kazanın acısı henüz taze iken ikinci kaza haberi Mardin’de bir TIR kazası daha yaşandı. Yaşanan korkunç kazalarda 34 kişi hayatını kaybederken, 57 kişi yaralandı. 

Katliam zincirinin ilki Gaziantep’te yaşandı

Milyonları yasa boğan kazalardan ilki Gaziantep’te yaşandı. Türkiye’de dün öğlen saatlerinde Gaziantep Nizip Otoyolu’nda korkunç bir kaza yaşandı.  Otoyolda kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa'ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine gitti. Bu sırada kaza yerinden yaklaşık 200 metre uzakta bir yolcu otobüsü yan yatarak kaza yerinde bulunan ekiplere ve vatandaşlara çarptı. Yaşanan feci kazada 3 itfaiye eri, 3 sağlık çalışanı ve İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Tanrıöver’in de içlerinde bulunduğu 15 kişi hayatını kaybederken, 9’u ağır olmak üzere 31 kişi de yaralandı.

Gaziantep’teki kazaya sebep olan otobüsün şöförü Raydin B.’nin  29 Aralık 2017'de de Şanlıurfa'da bir ambulansa çarptığı ve 5 kişinin yaralanmasına sebep olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye mesajı yayınladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gaziantep ve Mardin'deki kazalarda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda; "Elim trafik kazaları hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Gaziantep Mardin kaza

Tanıklar yaşadıklarını anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığında kameraman olarak çalışan Bekir Özdemir, yaşadığı korkunç anları anlattı. Bir aracın dereye uçtuğunu ve kazada yaralanan kişiye yardım ettiklerini söyleyen Özdemir, ‘’Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben yer yok diye ambulansın önünden dolanıyordum. Kafamı kaldırdım yolcu otobüsünün, devrildiğini gördüm. 'Otobüs geliyor kaçın' diye bağırdım, gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı

Gaziantep Nizip kazasında bulunan isimlerden birisi olan bir İHA çalışanı arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Kazaya sebebiyet veren yolcu otobüsünün içindeki yolculardan birisi olan  Muhsin Çelik, "Kaza yapan araçtan akan sıvı nedeniyle otobüs kaydı" diye konuştu.

Gaziantep yarası tazeyken Mardin’den de kötü haber geldi

Gaziantep'te sabah yaşanan kazanın ardından akşam saatlerinde de Mardin'de benzer bir facia gerçekleşti. Bir TIR ve iki otomobilin karıştığı kaza alanına, başka TIR daldı. Yaşanan kazada 19 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. 

Mardin’in Derik ilçesinde yaşanan kazada üçyol mevkiindeki akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara da arkadan gelen başka bir TIR çarpıp kıraathaneye daldı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 19 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 26 kişi de yaralandı. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazayla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatıldığını belirtti.

Mardin kaza

Kaza ile ilgili 2 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, 20 kişinin öldüğü kazada iki gözaltı olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerden bulunduktan sonra olaya ve sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanı Soylu, ülkenin Ardahan'dan Edirne'ye kadar hem yası, hem de acısı bugün Derik'te olduğunu ifade etti.

Bugün sabah Gaziantep'te elim, acı bir trafik kazası olduğunu anımsatan Bakan Soylu, "Gün boyu onun acısıyla ıstırap içinde olurken akşamüstü Derik'te böyle bir aldık. İki tırın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Yaralılarımıza Cenabı Allah'tan şifa diliyorum. Olay bütün yönleriyle birlikte savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her ne ise bütün süreç tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimizde bu konuda çaba içerisindedirler" dedi.

İnsana söyleyecek söz bırakmayan bir kaza yaşandığını söyleyen Bakan Soylu, ‘’Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyeceği sözü kalmıyor. Devletimizin bütün imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanındayız. Bizde sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu, hem de bu konuda imin ihmali varsa tüm tespitleri arkadaşlarımız ve Emniyet Genel Müdürümüz burada. Valimiz burada ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Bir önceki kazayla ilgili bir polisimiz hayatını kaybederek şehit oldu. İki yaralı hastanedeler, iki gözaltımız var. İki şoför" ifadelerinde bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal