18.06.2021-16:45 (Son Güncelleme:04.08.2021-12:28)


1

Rezene çayının bir başka özelliği ise bağırsak florasını dengelemesidir. Bu çay sindirim sistemini olumlu etkileyerek midede biriken gazların dağılmasına yardımcı olur. Rahatsızlığı tedavisi etmese de midedeki sıkıntının etkilerini geçirmeye yardımcı olur. Rezene çayının içeriği tansiyonun da düzenlenmesinde etkilidir. Rezene tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Kış aylarında da tercih edilebilecek bir çay olarak öksürüklü soğuk algınlığında balgam söktürücü olarak kullanılabilir. Rezene çayı gözle ilgili sağlık sorunlarının giderilmesi veya etkilerinin azaltılmasında da yardımcıdır.



2

Tarçın

Tarçın

Ağrıları dindirici etkileriyle tarçın, gaz nedeniyle oluşan sancıların da dinmesini, mide ve bağırsakların rahatlamasını sağlıyor. Tarçının da tıpkı zencefil gibi çayını demleyebilir, yoğurdun içine ilave ederek yiyebilirsiniz.



3

Karbonat

Karbonat

Vücudun alkali dengesini bulmasında en önemli maddelerden biri olan karbonat, bu özelliği sayesinde gaz sancılarının da dinmesine destek oluyor. Tıpkı sirke gibi birçok problemde vücuda destek olan karbonatı nasıl kullanacağınıza gelirsek, 1 su bardağı ılık suyun içine 1 ya da yarım çay kaşığı kadar ilave edip karıştırarak içebilirsiniz.



4

Sirke

Sirke

Hemen her derde deva doğal besinlerden olan sirke gaz sancısı sorunu söz konusu olduğunda da uzmanlığını konuşturuyor desek yeridir. 1 su bardağı ılık suyun içine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar doğal elma sirkesi ilave edip içerseniz gaz sancısına bağlı karın bölgesinde oluşan ağrıların azaldığını fark edeceksiniz.



5

Rezene Tohumu

Rezene Tohumu

İçindeki faydalı lifler ve gaz giderici özelliği ile gaz sancılarına, bağırsak sorunlarına birebir olan doğal çözümlerden biri de rezene tohumudur. Rezene tohumunu kurutulmuş olarak aktarlardan kolayca temin edebilir, dilerseniz ağzınıza birkaç rezene tohumu alıp çiğneyerek dilerseniz de çayını demleyerek ondan faydalanabilirsiniz.



6

Zencefil

Zencefil

Zencefil özellikle bağırsaklarınızda oluşan gaz sancılarının azalmasını ve özellikle gaz nedeniyle karın bölgesinde oluşan acı ve ağrıların dinmesini sağlayan ilk akla gelen ve en etkili bitkisel çözümlerden birisidir. Ancak fazla tüketildiğinde de mide ağrılarına sebep olabilir. Bu nedenle taze zencefil kullanacaksanız yemeklerden sonra küçük bir parça ağzınıza atıp çiğneyebilir, toz zencefil kullanacaksanız 1 çay kaşığından daha fazlasını tüketmemeye özen gösterebilirsiniz. Dilerseniz 1 fincan zencefil çayı içerek de bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz.



7

Kimyon

Kimyon

Kimyon, gaz problemi dendiğinde akla ilk gelen besinlerden birisidir. Bildiğiniz gibi gaz yapmasıyla bilinen kurubaklagiller yemeklerine de bu nedenle çok sık katılır kimyon. Sancı halinde iken 1 bardak sıcak suyun içine 1 tutam kimyon atıp 10 dakika demlendirdikten sonra elde ettiğiniz bu çayı süzerek yemeklerin ardından içebilir, dilerseniz sütün içine 1 çay kaşığı kadar karıştırıp içebilirsiniz. Her türlü kullanımında gaz sancılarının hafiflemesini sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR