Gayrimenkul uzmanı Abbas Ghasemi Pirbalouti: "Sosyal konut projeleri bir süre askıda kalabilir!"

Yatırımcıları doğru gayrimenkul araçlarına yönlendirmesi ile tanınan Pirbalouti, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu.

25.07.2022-16:59 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-17:05) Gayrimenkul uzmanı Abbas Ghasemi Pirbalouti: "Sosyal konut projeleri bir süre askıda kalabilir!"

Abbas Ghasemi Pirbalouti, dünyanın birçok ülkesinde küresel boyutta varlık gösteren Real State Emlak’ın önemli gayrimenkul danışmanlarından biri. Yatırımcıları doğru gayrimenkul araçlarına yönlendirmesi ile tanınan Pirbalouti, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Başarılı gayrimenkul danışmanı; “Yükselen fiyatlar doğal olarak konutların satış rakamlarına da yansıyor. Bu durum orta ve orta-üst gelir grubundakilerin konutlara yönelmesini durdurabilir. Durağan bir dönemden geçiyoruz ancak bunun için tamamen bir kriz diyemeyiz. Çünkü üst gelir grubu yatırımlarını konut alarak değerlendirmeye devam ediyor. Buradaki tehlike daha çok alt gelir grubunda yer alanlara yönelik.” ifadeleriyle önemli bir noktaya vurgu yapıyor. Açıklamalarına devam eden Abbas Ghasemi Pirbalouti; “Alt gelir grubunda yer alanların değerlendirebileceği sosyal konut projeleri bir süre askıda kalabilir. Bunun da sebebi ne yazık ki maliyetler.” açıklamalarında bulundu.

Yüksek konut fiyatları vatandaşın ev sahibi olmasını zora sokuyor

Real State Emlak gayrimenkul danışmanı Abbas Ghasemi Pirbalouti; “Yüksek maliyetler nedeniyle uygun fiyatlara proje tamamlayıp yine uygun fiyatlardan konut satışı yapmak ne yazık ki bir süredir mümkün değil. Bunun sonucunda ne yazık ki en çok sosyal konut projeleri ve bu konutlara talip olan grup etkilenecek. Bu insanların bir ev sahibi olması giderek daha zor bir hale geliyor. Bu durumun da bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyorum.” sözleriyle konut piyasasındaki gelişmelerin alt gelir grubundakileri etkilediğini dile getiriyor. Pirbalouti; “Artan maliyetlerin yanı sıra bankaların uyguladığı yüksek faiz döngüsü de bir başka etken. Kredi kullanarak konut sahibi olmak isteyenler faiz oranları nedeniyle çekimser davranıyor.” ifadelerini kullandı.

"Bir yatırım aracına dönüştü"

Başarılı gayrimenkul danışmanı Abbas Ghasemi Pirbalouti; “Faiz, enflasyon ve yüksek maliyetler gibi ana unsurlar nedeniyle konut alımı, genel olarak bir yatırım aracına dönüştü. Üst gelir grubunda yer alanlar ve şirketler konutları artık bir yatırım aracı olarak görüyor. Maliyetlerdeki artış ve enflasyon dışında konutlara, yatırım olarak bakılması da fiyatların hızlı bir şekilde yükselmesine zemin hazırlıyor. Çünkü konut, temel bir barınma unsurundan çıkıp günümüzde değerli bir yatırım aracına dönüştü. Böylelikle de sadece yatırıma parası olanların ilgi duyduğu bir alan haline geldi.” sözleriyle genel bir tablo çizerek demecine son veriyor.


Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal