Gayrimenkul satış ve kiralamada yeni dönem: İlan verebilmek için TC kimlik numarası ve banka hesap numarası gerekecek

İnternetteki gayrimenkul satış ve kiralama ilan bilgilerinin Gelir İdaresi Başkanlığına bildirimine ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre menkul ve gayrimenkul satışı yapan sitelere ilan verebilmek için TC Kimlik Numarası ve banka hesap numarası bildirme zorunluluğu getirildi. Yeni karara göre GİB, ilana konu edilen gayrimenkule ilişkin daha detaylı bilgi verilmesini de isteyebilecek.

31.05.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-16:51)

Elektronik ticaret için aracılık hizmeti verenler, sosyal ağ siteleri ile internette yer alan içerikler için yer sağlayanlar üzerinden verilen ilanlara dair Gelir İdaresi Başkanlığına (GİB) bildirimde bulunma yükümlülüğü getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı GİB tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle, internetteki gayrimenkul satış ve kiralama ilan bilgilerinin bildirimine ilişkin düzenleme yapıldığı açıklandı.

Bu bağlamda, elektronik ticaret için aracılık hizmetinde bulunanlar, sosyal ağ siteleri ile internet ortamındaki içerikler için yer sağlayanlar üzerinden verilen ilanlara dair Gelir İdaresi Başkanlığına bildirimde bulunması zorunluluğu olacak.

Aylık dönemler halinde bilgi verilecek

Taşınacak olanlar ve taşınmayacak olanlar ile mal ve hizmetlerin alınması, satılması ya da kiralanmasının teminine yönelik durumda verilen ilanların yayımlanmasına aracılık eden firmalar, sosyal ağ sağlayıcıları ile yer sağlayıcılar, söz konusu ilanlara dair aylık dönemler halinde Gelir İdaresine Başkanlığına bilgiler vermek durumunda.

Bu bilgiler doğrultusunda,  ilanın  paylaşıldığı internet sitesi, ilanı veren kişilerin adı ve soyadı, unvanı, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, iş yeri adresi, ilan verenler adına gerçekleştirilen satış/tahsilat tutarı ile GİB tarafından belirlenecek diğer detaylar yer alacak. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal