Gayrettepe Metrosunun Açılış Tarihi Belli Oldu

İstanbul'da ulaşımın en çok tercih edilen hatlarından biri olan metro hattı bir yenisine daha kavuşuyor.

12.10.2021-13:00 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-14:05) Gayrettepe Metrosunun Açılış Tarihi Belli Oldu

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Genel Müdürü Yalçın Eyigün; 'Metronun  kasım ayı içerisinde ilk test sürüşünü yapmak istiyoruz. 69 kilometrelik hattın son dokunuşlarını yapıyoruz. Test sürüşlerinin sonucuna göre de mart veya nisan ayları gibi hizmete açmayı planlıyoruz.” diyen Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı Genel Müdürü Yalçın Eyigün Sabiha Gökçen metrosunun da inşaat faaliyetlerinin yüzde 90'nı geçtiğini belirtti. 


HEM BİSİKLET HEM TREN BİR ARADA

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna da değinen Yalçın Eyigün bu metroyla beraber sirkeci ilçesine ulaşımın daha da kolaylaşacağını belirtti. Ayrıca Metronun yanına özel bir yol yapıldığını belirten Eyigün, bu yolun bisiklet, scooter ve yürüme yolu olarak kullanılacağını söyledi. İnsanların manzarayı izleyerek dilediği gibi yürüyeceği yolda çay, kahve gibi içeceklerinde satılacağını belirten Yalçın Eyigün sözlerini şu şekilde devam etti: 

Durakları da ikiye ayırdık. Bir tarafında tren duruyor. Bir tarafı sizin bisikletinizden ya da yürüdüğünüz için yorulduğunuzdan durup çay kahve içebileceğiniz ve manzarayı izleyeceğiniz insan durakları haline gelecek” diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal