Bakanlık Duyurdu: İstanbul Yeni Metrolarına Kavuşuyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı metrosunun açılmasına birkaç ay kaldı.

01.10.2021-14:05 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-15:09) Bakanlık Duyurdu: İstanbul Yeni Metrolarına Kavuşuyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunun havalimanı-Kağıthane etabı ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı metrosunun 2022 yılının ilk çeyreğinde hizmete alınması hedefleniyor. Bakanlık İBB metro projelerinin üstüne çöktüğü için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan metroların simgesinin değiştirilmesine karar vermişti. Bakanlık yapımı kendine ait olan metrolara ‘U’ simgesinin getirilmesine karar vermişti.

İSTANBUL HAVALİMANI-GAYRETTEPE METROSU AÇILIYOR

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunun havalimanı-Kağıthane etabı ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı metrosunun 2022 yılının ilk çeyreğinde hizmete alınması hedefleniyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunun havalimanı-Kağıthane etabı ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı metrosunun 2022 yılının ilk çeyreğinde hizmete alınması hedefleniyor. 

YENİ METRO SAYESİNDE HAVALİMANI İLE ŞEHİR MERKEZİ ARASINDA ULAŞIM KISALIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açılacak olan geçirilen Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı metrosunu özelikleri ise şu şekilde; Gayrettepe istasyonunda Yenikapı-Hacıosman metro hattına, Kağıthane'de Kabataş-Mahmutbey metrosuna, havalimanında ise Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattına aktarma yapılabilecek. Gayrettepe istasyonunda Yenikapı-Hacıosman metro hattına, Kağıthane'de Kabataş-Mahmutbey metrosuna, havalimanında ise Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattına aktarma yapılabilecek. Pendik ile Sabiha Gökçen'i birbirine bağlayacak Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'nda da çalışmalar 7/24 esasına dayalı sürüyor. Anadolu yakasının ilk metrosu olan Kadıköy-Kaynarca (Tavşantepe) hattını Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ile bağlayacak proje sayesinde, havalimanından kent merkezine ulaşım hızlı, ekonomik ve güvenli olarak sağlanacak. Toplam 7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 4 istasyonu bulunan hat, Tavşantepe istasyonunda Kadıköy-Kaynarca, Sabiha Gökçen'de ise Sabiha Gökçen-Kurtköy hattıyla entegre olacak. Metronun 2022 yılının ilk çeyreğinde açılması bekleniyor.

MERO HATLARIMIZ TÜRKİYE’YE VE İSTANBUL’A BÜYÜK DEĞER KATACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında ‘Yatırımlarımızı, yalnızca bugün için değil, gelecek kuşaklara da hizmet edecek şekilde tasarlayarak bir bir hayata geçiriyoruz. Metro hatlarımız Türkiye'ye ve İstanbul'a büyük değer katacak. Projelerimizin hepsi tamamlandığında, İstanbul'un raylı sistem hattının yarısından fazlası bakanlığımız tarafından yapılmış olacak’ ifadelerine yer verdi.

BAKANLIĞIN METRO PROJESİNİ KENDİ PROJELERİ GİBİ ANLATMIŞLARDI

CHP'li İBB yönetimi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiği İstanbul Park asfalt yenileme projesinin üstüne kondu. İBB tarafından yapılan açıklama, sosyal medyada alay konusu olmuştu. Belediyenin Twitter'daki resmi hesabından açıklamada;‘9 yıl aradan sonra asfalt ağlayacak. 13-15 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Park'ta gerçekleşecek olan Formula 1 #TurkishGP'ine İstanbul'un en iyi şekilde ev sahipliği yapması için titiz bir şekilde çalışıyoruz. Welcome back! Formula 1’ denilmiş ve sanki İBB projesi gibi anlatılmıştı. Bunun gibi İBB, Bakanlığın metro çalışmalarını da sahiplenmesin diye metroların simgesi değiştirilmişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal