Garanti BBVA Hesap Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır? Hesap İşlem Detayları

Üstünüzde nakit taşıma yapmak istemiyorsanız, kendinize banka hesabı açarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. Bu sayede bir çok işlemlerinizi kolayca gerçekleştir bir çok imkandan da faydalanabilirsiniz. Garanti BBVA Hesap Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır? Bir çok vatandaşlarımızın merak etmekte olduğu bu konu hakkında ki detayları sizler için sayfamızda yer vermiş bulunmaktayız.

01.05.2022-01:37 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-01:37) Garanti BBVA Hesap Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır? Hesap İşlem Detayları

Üstünüzde nakit taşıma yapmak istemiyorsanız, kendinize banka hesabı açarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. Bu sayede bir çok işlemlerinizi kolayca gerçekleştir bir çok imkandan da faydalanabilirsiniz. Bir çok vatandaşlarımızın merak etmekte olduğu bu konu hakkında, İnternet üzerinden bir çok araştırma yapılmaktadır.

garanti

Garanti BBVA Hesap Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır? 

Paranızı üstünde taşımak istemiyorsanız yada banka kartı kullanmak istiyorsanız Garanti Bankasına başvuru işleminiz ile sizde banka hesabınıza kavuşabilirsiniz. Bankacılık İşlemleri sayesinde, para alışverişinde bulunabilir, alışverişlerde rahatça kolaylık sağlayabilirsiniz. Bankanın sunmuş olduğu bir çok hizmetten de faydalanabildiğiniz gibi, İnternet, mobil ve telefon bankacılığı sayesinde 7/24 hesabınıza her zaman ulaşarak bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. 

Garanti Bankası müşterisi değilseniz ve hesap açmak istiyorsanız size en yakın Garanti Bankası şubesine gitmeniz gerekmektedir. Bankaya gidince, bankada çalışan ilgili kişilere hesap açmak istediğinizi söyleyerek, Kimliğinizle kısa sürede hesabınızı aktifleştirebilirsiniz. 

Bir diğer hesap açma işlemi ise İnternet üzerinden yapılmaktadır. Arama çubuğuna,  www. garantibbva. com.tr girerek sağ tarafta yer verilmiş olan Bireysel kısmından T.C Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Hesabınıza erişim sağlandığınız zaman menüden Hesaplar ve Ürünler kısmından “Hesap Açılışı” seçeneğine tıklayarak daha sonrada yönlendirildiğiniz adımları takip edip tamamladığınız takdirde hesabınızı açmış olacaksınız. 

garanti

Bankacılık işlemlerinizi artık Garanti Bankası aracılığıyla yapmak istemiyorsanız hesabınızı istediğiniz zaman hemen kapatabilirsiniz. Hesabınızı kapatmak istediğiniz zaman hesabınızda hiç bakiye bulunmaması gerekmektedir. Eğer içinde para bulunuyorsa bu parayı başka bir hesabınıza aktarım yaptıktan sonra kapatmayı denemelisiniz. Ayrıca hesabınızda otomatik talimatı daha önce verdiyseniz, bunları da iptal ettirmeniz gerekmektedir. Bu şartları yerine getirdiğiniz zaman hemen hesabınızı kapatabilirsiniz. Merak edilen konular arasında en çok yer alan ise vadeli hesabın nasıl kapatılması. Vadeli hesabınız bulunuyorsa ve 30,000 TL altındaysa İnternet üzerinden hesabınızı kapatabilirsiniz. Ancak 30,000 üstündeyse, kapatma işlemi için bankanızı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bankaya gittiğiniz zaman hesap kapama işlemi için tekrar yetkili kişi ile görüşme sağlayarak, hesap açma işlemini yaptığınız gibi dilekçe vererek kapatma işlemini de kısa sürede yapabilirsiniz. Dilekçe vermenizin nedeni ise ilerde herhangi bir sorun yaşamamanız içindir.

Hesap Kapama Örnek Dilekçe şu şekildedir;

 

                                                        TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.

 

                                                …………….. ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Garanti Bankası ………..…….. şubesinden açtırmış olduğum …………………. numaralı banka hesabımın kapatılmasını talep etmekteyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

 

                                                                                                                                                      Adres

 

                                                                                                                                                      …./…./20..

                                                                                                                                                       Ad – Soyad

                                                                                                                                                       İmza

 

Bir başka hesap kapama seçeneği ise, çağrı merkezini arayarak kapama işleminizi talep etmek. Bunun için 444 0 333 Alo Garanti numarasını aramanız yeterli olacaktır. Arama yaptıktan sonra telesekretere bağlanacaksınız, sizi tuşlarla yönlendirme yaparak menüyü seçtirecektir. Arama yapınca  sırasıyla 2 > 1 > 4 tuşlamanız durumunda hesaplar ile ilgili diğer işlemler kısmına geçecek ve buradan hesap kapama işleminiz için istenilen adımları izlemeniz durumunda işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Bu arada konuşma saatinizi ve tarihinizi kaydetmeyi unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal