Galatasaraylı taraftar komadan çıkmasının ardından Fenerbahçeli oldu!

İstanbul'da 15 yıl önce beyin kanaması geçiren Engin Akkaya, komada kaldığı 33 günün ardından bambaşka birisine dönüştü. Sabah Gazetesi'nin derlediği habere göre rahatsızlanmadan önce Fanatik Galatasaraylı olan taraftar komaya girmesi sonrası Fenerbahçe sevdalısı oldu.

29.06.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-12:04)

23 senedir aralıksız bir şekilde Koç Üniversitesi'nde kütüphaneci olarak görev yapan Engin Akkaya (45) bundan tam 15 yıl önce beyin kanaması geçirdi. Sabah başını yastıktan kaldırmasının ardından kısa bir süre sonra ense ve başında bir anda dayanılmaz ağrılar hisseden Engin Akkaya yoğun bakıma gitti. Tam 33 gün komada hayata tutunma mücadelesi veren Engin Akkaya uyandığında ise başka biri oluverdi.

Ezeli rakibi tutmaya başladı

Komaya girmeden önce koyu bir Galatasaray taraftarı olan Akkaya 33 günlün uykunun ardından Fenerbahçeli oluverdi. Engin Akkaya'nın uyanmasının ardından sarının yanına kımrızı yerine laciverti daha çok yakıştırdığı ifade edildi.

Engin Akkaya geçirdiği sağlık sorunuyla ilgili olarak, '23 Yıl kesintisiz şekilde Koç Üniversitesi'nde çalışıyorum. O gün de işbaşı yapmak için kalktım. Sabah 6.30 sıralarıydı, ensemden ve başımdan inanılmaz bir ağrı vurmaya başladı. En son ambulansta olduğumu hatırlıyorum, 33 günlük komadan sonra kendimi hastane odasında buldum. Durduk yere beyin kanaması geçirdim. Doktorlarım Şahin Ünal ve başhekim Erdal Aksoy hayatta olmamın mucize olduğunu söyledi.' ifadelerine yer verdi.


Gülme ve ağlama yetisi kayboldu

Engin Akkaya devam eden açıklamalarında, 'Gülme ve ağlama yetimi kaybettiğimi çok geç anladım. Bu dönemde insanlar beni soğuk ve sert biri sandılar. O yıl Cem Yılmaz'ın programına konuk oldum. Herkes gülerken ben ciddi ciddi durunca Cem Bey durumu fark etti. Gösteri aralarında Engin Abi hala gülmüyor musun diyordu.'

'Ben de o zaman anladım gülme ve ağlama yetimi kaybettiğimi. Daha sonra Acun Abi'yle de yolumuz keşişti, onun yanında bile gülemedim. Bu durum kısa sürede herkeste duyuldu. Özellikle de gençlerin Engin Abi'si oluverdim, çok daha sosyal çok daha renkli birine dönüşsem de yüzümden pek belli olmuyor.'

'Gülebilmek, ağlayabilmek, paha biçilemez şeyler bunlar. Herkes bir engelli adayı, insanlar sahip olduklarının değerini bilmeli, gülmek ve ağlamak bile bir insan için çok önemli duygular. Bu rahatsızlık bir kez daha "Yarının garantisi yok" sözünü hatırlattı bana. İnsanlar hayatın değerini bilsinler.' ifadelerine yer verdi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal