30.10.2021-13:10 (Son Güncelleme:30.10.2021-13:32)


1

Galatasaray'da son haftalarda gözden düşen isimlerden olan Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli'nin, Türk vatandaşı olmak istediği öğrenildi.



2

Tecrübeli futbolcunun işlemlere başladığı ve 3 ay içerisinde pasoportunu almayı hedeflediği aktarıldı.



3

Son zamanlarda ilk 11'de başlamadığı için üzgün olan 31 yaşındaki yıldız orta saha Sofiane Feghouli ile ilgili çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli'nin Türk vatandaşlığına geçmek istediği öğrenildi.



4

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve ara transfer döneminde takımdan ayrılacaklar arasında gösterilen Cezayirli futbolcu, hayatına Türkiye'de devam etme konusunda kararlı. Gelen bilgilere göre işlemlere başlayan Sofiane Feghouli, 3 ay içerisinde Türk pasaportunu almayı hedefliyor.



5

Son yapılan düzenlemelere göre ülke sınırları içerisinde 250 bin dolarlık mülk alan yabancıların, Türk yurttaşlığına geçme hakkı bulunurken, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de oynayan profesyonel futbolcular için milli takım listesiyle ilgili bölüme göre başka kriterler de söz konusu olarak bulunuyor. Bu anlamda sonradan Türk vatandaşlığına geçen yabancı bir futbolcunun A Milli Takım'da en az bir maç oynaması şartıyla lig maçlarında yerli statüde yer alma hakkı bulunuyor.



6

Cezayir Milli Takım formasını defalarca terleten Sofiane Feghouli'nin şu andaki kurallara göre sahada Türk statüsüyle yer alması imkansız olarak görünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR