Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'den Marsilya Zaferi Sonrası Dikkat Çeken Açıklamalar Geldi!

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın sahasında Marsilya'yı 4-2 yendiği ve E Grubu'ndan çıkmayı garantilediği maçın ardından Fatih Terim'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

26.11.2021-09:25 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-09:33) Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'den Marsilya Zaferi Sonrası Dikkat Çeken Açıklamalar Geldi!

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın kendi evinde Marsilya'yı 4-2 devirdiği ve ve grubundan çıkmayı garantilediği maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Fatih Terim yaptığı açıklamalarla büyük ses getirdi.

FATİH TERİM'DEN SES GETİREN AÇIKLAMALAR

Fatih Terim, Marsilya zaferi sonrası yaptığı açıklamada 'İki takımın da oyununa damga vuran bir hakem vardı. İletişimi mükemmel olan, az düdük çalıp, çok iş yapan bir hakem grubu vardı. Namağlup devam ediyoruz. Lider devam ediyoruz. Şu anda liderliği garantilemiş olmamız gerekirdi. Burada son oynadığımız maçlar gibi bir Lokomotiv maçı oynadık. 10 tane pozisyona girip, 1-1 bitirdiğimiz bir maç oldu.'
'Roma'ya gideceğiz. Şu anda gruptan çıkmayı garantiledik. Hiç olmazsa şubatı garantiledik. Bu işin keyfini sürmesi lazım Galatasaraylıların. Bize yakışan yer orası. Defansıyla, oyun anlayışıyla, geçiş hücumlarıyla, rakibe baskıyla ki kolay değil, saha içinde her şeyi yapan bir takım vardı. Hakkını da Allah'a şükür aldık.'
'Gayet başarılı işler yapmış bir teknik adam ve çok başarılı bir takımla oynayacağımızı dün söylemiştim. Saygı duyuyoruz. Dün taraftarımızın etkisini de söylemiştim. Özellikle oyunda oyuncularımızla beraber oldukları zaman, Ali Sami Yen’de yenemeyeceğimiz kimse yok demiştim, bugün o oldu. Futbolumuzun güzelliğinde hakemlerin de katkısı olduğunu düşünüyorum. Az düdük çaldılar, iletişimleri muhteşemdi. Top onlarda bazen daha fazla gözükse de oyunun genel hakimiyeti bizdeydi, bu sevindirici. Yüksek tempolu bir maç oldu. Zaman zaman pres yaptık, çok da başarılı olduk. Topu geri kazanmada bugün çok başarılıydık. Zaten bugünkü mottomuz, ‘Acelemiz yok’ idi. Bugün herhalde son yılların en iyi geçiş oyununu oynadık. Çabuk hücumlarla bayağı gol pozisyonu yakaladık.'
'Dinamik bir takım görüntüsü verdik. Hakikaten Marsilya ile oynamak kolay değil. Çok kaliteli bir kadrosu var. Topsuz oyunda özellikle Cicaldau ve Berkan iyiydi. Taylan’ın dahil olmasıyla orta sahayı 3’ledik, Cicaldau ve Berkan, savunma arkasına çok güzel koşular attılar. Takım savunmasını da 11 kişi ile yaptık. Bugün evlatlarımın neler yapabileceğini söylemiştim ben size. Bunu göremediğimde üzüldüğümü ve kızdığımız da söylemiştim. Giren çıkan oyuncularımız övgüyü hak ediyorlar. Tüm oyuncularımı yürekten kutluyorum. Taraftarımıza, ‘Budur’ diyorum ve teşekkür ediyorum. Garantiledik, namağlubuz ve lideriz. 25 ay sonra Marsilya’ya 4 gol yedirdik. 2019’da PSG’den yemiş. Önemli bir takım, önemli bir kadro, önemli bir hoca. Sonuç ise bence tarihi bir galibiyet.' şeklinde konuştu.

FATİH TERİM FEGHOULI'YE ÖVGÜLER DİZDİ

Fatih Terim maçın ardından Cezayirli yıldız için, 'Ailesiyle, karakteriyle. Sofiane Feghouli olacaksınız, hocanız sizi oynatmayacak. Hatta bazen ısıtmayacak bile. Siz hiçbir şey olmamış gibi ne suratınızı asacaksınız ne üzüldüğünüzü belli edeceksiniz ve çalışacaksınız. Ben Feghouli ve onun gibi oyunculara saygı duyuyorum. Düdük bende, karar da benim ama mental tarafı çok güçlü olması gereken bir spor yapıyoruz. Cezayir Milli Takımı’nın kaptanlığına ulaşmış, birçok Avrupa ekibinde oynamış bir oyuncunun bu isteği beni çok etkiliyor. Hocanın bir bildiği var diyen bir profesyonel. 5 dakika konuşma isteğim oldu ve ondan sonra da oynamaya başladı zaten. Bu tip profesyonellere ihtiyacımız var böyle genç bir takımda. Soyunma odasında da sahip çıkmaya başladı şimdi. Feghouli’ye teşekkür ederim. Futbolu nasıl oynarsa oynasın, kalbini ve iyi niyetini bildiğim için ben de ona saygı duyuyorum. Oyuncuları kazanıyoruz. Çok kötü zamanlarında da oynattım ben onu. Kötü zamanda biz varız zaten. Galatasaray hiç iyiyken bizi çağırdı mı? Zor zamanlarda geldik her zaman. Oyuncuları yönetmek hiç kolay değil' açıklamalarına yer verdi.

FATİH TERİM'DEN ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI DA GELDİ

Fatim Terim, şampiyonluk iddialarıyla ilgili verdiği açıklamada, 'Planımızı, projemizi ve bu projenin sonundaki misyonumu anlatmıştım. Bazen hatırlatmak gerekiyor. Hafızamız bazen yanıltıyor herhalde” diyen Terim, “Çok galibiyetler gördüm, çok şampiyonluklar gördüm. Zaman zaman hatırlatmakta fayda var. Avrupa maçlarının önemini ifade ettim. Ne kadar önemli olduğunu da bugün gördük. Ben şampiyonluğu bırakacağım demedim, devam edeceğiz. Ama ondan daha önemli olan, bu projemizdeki gençlerimizi geliştirip, daha iyi bir futbol oynayıp, ekonomik sıkıntıda olan kulübümüzün en büyük silahı bu genç grupla ilerlemek.  Kazanmak, kazanırken iyi futbol oynamak, şampiyon olmak, kupalar almak en büyük idealimiz. Hiçbir şeyden vazgeçmem, vazgeçtiğim zaman yenileceğimi bilirim' ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal