Galatasaray’ın gündemindeki Evander kimdir, nereli? Evander kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Evander nerede oynuyor, kaç gol attı?

Galatasaray, daha önce de transfer etmek istediği Brezilyalı orta saha oyuncusu Evander için bir kez daha harekete geçti. Sarı kırmızılıların gündeminde olan Evander’in hayatı ve kariyeri hakkında araştırmalar sürüyor. Peki Galatasaray’ın gündemindeki Evander kimdir, nereli? Evander kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Evander nerede oynuyor, kaç gol attı? İşte Evander kariyeri ve istatistikleri…

02.01.2024-17:27 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-17:27)

Evander yeniden Galatasaray’ın gündemine girdi. Ara Transfer döneminde birçok oyuncu ile yollarını ayırmaya hazırlanan Galatasaray, daha önce de transfer etmek istediği Evander için bir kez daha devreye girdi. Orta saha bölgesindeki oyunculardan istediği verimi alamayan sarı kırmızılılar, ABD’de forma giyen Brezilyalı yıldızı bu kez kadrosuna katmak istiyor. Öte yandan Evander’in hangi takımda oynadığı, gol ve asist sayısı gibi bilgiler de merak ediliyor. Peki Galatasaray’ın gündemindeki Evander kimdir, nereli? Evander kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Evander nerede oynuyor, kaç gol attı? 

Evander Galatasaray’a gelecek mi?

Evander’i, Danimarka ekibi Midtyland’da oynadığı dönemde transfer etmek için büyük uğraş sarf eden Galatasaray, mutlu sona ulaşamamış ve yerine Dries Mertens, Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö gibi isimler kadroya katılmıştı.

Sarı kırmızılılar ara transfer döneminde 25 yaşındaki Brezilyalı için şartları sonuna kadar zorlayacak.

Evander

Evander kimdir?

Evander, 9 Haziran 1998 tarihinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde dünyaya geldi. Kariyeri boyunca 238 maçta görev yapan Brezilyalı futbolcu 66 gol atarken 44 de asist yaptı. 

Evander, merkez orta saha ve 10 numara bölgelerinde oynayabiliyor.

Kariyerine 2016 yılında Vasco da Gama takımında başlayan Evander, Haziran 2019’da Danimarka ekibi Midtjyland’a transfer oldu. Burada 4 sezon boyunca kalan 25 yaşındaki yıldız, geçen sezonun ara transfer döneminde 9.5 milyon Euro karşılığında MLS ekiplerinden Portland Timbers’a katıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal