Galatasaray'ın futbolcusu Arda Turan, FIFA 2022 Dünya Kupası'nda yer almayan Cüneyt Çakır'a destek verdi!

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler duyuruldu. Cüneyt Çakır, 2022 Dünya Kupası'nda görev yapacak hakemler arasında bulunmadı. Bu olayın ardından Galatasaray'ın futbolcusu Arda Turan'dan Cüneyt Çakır'a destek mesajı geldi.

20.05.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-16:11) Galatasaray'ın futbolcusu Arda Turan,  FIFA 2022 Dünya Kupası'nda yer almayan Cüneyt Çakır'a destek verdi!

FIFA, Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda görev yapacak hakemlerin listesini duyurdu. Türk hakem Cüneyt Çakır ise açıklanan listede bulunmadı. Ortaya çıkan bu gelişme Türk futbolunda büyük yankı uyandırdı. Yaşananların ardından Galatasaray'a veda etmeye hazırlanan Arda Turan'ın sosyal medyadan yaptığı Cüneyt Çakır paylaşımı yoğun ilgi gördü.

Paylaşımı dikkat çekti

Arda Turan Hakem Cüneyt Çakır'a destek vererek yaptığı paylaşımda, 'Ülke futbolunun en önemli değerlerinden Cüneyt Çakır... Sevgi ve saygım sonsuz. Her zaman tüm kalbimle yanındayım.' ifadelerine yer verdi. Açıklamaları bu anlamda taraftarlardan yoğun ilgi gördü.

Arda Turan, Cüneyt Çakır'a destek verdi.

O rekoru kaçırdı

Mart ayında Süper Lig'den el çektirilen 13 hakemin arasında yer alan Cüneyt Çakır, MHK'daki değişimin ardından 24 Nisan'da tekrar sahalara geri dönmüştü. Fakat bu hamle Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda sahne olmasına yetmedi. Daha önce 2010 ve 2014 Dünya Kupası'nda görev alan Cüneyt Çakır, 2022'ye çağrılsaydı üç Dünya Kupası'nda düdük çalan ilk hakem olarak tarihe geçecekti.

Verilen karar gündeme oturdu

Hakem Cüneyt Çakır ile ilgili verilen karar gerek Türk futbolunda gerek dünya futbolunda büyük yankı uyandırmış durumda. Tecrübeli hakemin 2022 Katar Dünya Kupası'nda yer almasına büyük bir ihtimal gözüyle bakılıyordu. Bu anlamda alınan karar futbolseverler için sürpriz oldu. Ayrıca FIFA 2022 Dünya Kupası'nda başka hiç bir Türk hakeme görev verilmedi. Bu durumda Türk futbolunda tepki çeken konular arasında yer alıyor.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal