Galatasaray’ın derbi planı belli oldu: Hücum o ismin üzerine kurulacak

Süper Lig’in 13. haftasında Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk derbide uygulayacağı hücum planını yavaş yavaş oturtuyor. Sarı kırmızılılarda hücum varyasyonları o isim üzerinden kurulacak. İşte detaylar...

01.11.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 01.11.2022-16:41)

Beşiktaş maçının hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, hücum hattındaki oyuncuların son durumuyla yakından ilgileniyor. Kritik derbiden 3 puanla ayrılmak için antremanlarda birçok taktik deneyen genç teknik adamın zorlu karşılaşmada uygulayacağı hücum varyasyonlarını Arjantinli yıldız forvet Mauro Icardi üzerine kuracağı öğrenildi.

Galatasaray’ın derbi planı belli oldu

Arjantinli oyuncunun son maçlardaki performansından memnun olan Okan Buruk’un oyuncuya Beşiktaş derbisinde de ilk 11’de şans vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Tecrübeli teknik adam Icardi’nin topla daha fazla buluşturulması için diğer oyunculara talimat verirken, orta saha ve kanat oyuncularından sık sık dikine ve etkili paslar atmalarını istedi.

Galatasaray Derbi Planı

Gereksiz şutlar yok

Kanat ve bek pozisyonlarındaki oyuncular başta olmak üzere, takımın genelinden kaleye gereksiz şut çekmemesini isteyen Okan Buruk, özellikle Mertens’e Icardi’yi beslemesi konusunda özel talimatlarda bulunuyor. Genç teknik adam, koşu yerine pas ile rakip ceza sahasına girme konusunda ısrarcı.

Galatasaray Derbi Planı

Sağda Rashica garanti

Son maçlarda Okan Buruk’tan aldığı şansı doğru kullanan Kosovalı kanat oyuncusu Milos Rashica’nın derbideki yeri garanti gibi gözüküyor. Buruk’un sol kanatta ise maç öncesi yapılacak son antremana göre karar vereceği ifade ediliyor. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz arasından kimin ilk 11’e gireceği ise maç saatinde netleşecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal