Galatasaray'ın başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? Seçimler iptal mi edildi?

Galatasaray’ın yarın yapılacak olan Seçimli Genel Kurulu’na İstinaf Mahkemesi tarafından tedbir kararı konuldu. Galatasaray’da başkanlık seçimi yarın yapılmayacak. Peki başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

29.04.2022-20:31 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-20:31) Galatasaray'ın başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? Seçimler iptal mi edildi?

Galatasaray Başkanlık seçimlerinin yarın yapılması beklenirken seçimler iptal edildi. İstinaf Mahkemesi'nin verdiği kararlar kapsamında genel kurula tedbir kararı koyuldu. Şuan için Başkan Burak Elmas görevine devam ediyor. Peki seçimler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Galatasaray Başkanlık seçimi ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Kulübü Üyesi olan Fırat Develioğlu bir dava açmıştı ve sonuç olarak tedbir kararı almıştı. Bu kararın ardından 22 Nisan tarihinde tedbir kararı kalkmıştı. Lakin İstinaf Mahkemesi tarafından yapılan dava sonucunda seçimli genel kurula tekrar tedbir kararı koyuldu.

"Seçime etkisi yok"

Galatsaray Başkanı Burak Elmas ve yanındaki 9 yönetici, 26 Nisan tarihinde idari ibrasızlığın kaldırılması amacı ile dava açmıştı. Elmas, konuya ilişkin şunları dile getirdi:

"30 gün süremiz vardı. Seçime tedbir ya da iptaline yönelik bir başvurumuz yok. Sadece yönetimin üzerindeki ibrasızlık kararın kalkmasına yönelik bir başvuru. Seçime etkisi olacak bir talebimiz yok."

Burak Elmas

Yeni seçim takvimi belirlenecek

Seçimlerin iptal olmasından sonra yeni seçim takvimi belirlenecek ve açıklanacak. Seçimlerin en erkne 3 hafta sonra yapılacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra şuanki Başkan Burak Elmas, tekrardan yapılacak seçimlere aday olabilecek.

"Organize kötülük"

Başkanlığa aday olanlardan Metin Öztürk ise konuyla alakalı şunları söyledi:

"Bunun arkasında planlı organize bir kötülük var. Burak Elmas'ın da sözcüsü şaşırdı iptal olmasına. İptal olma durumunda hemen bugün karar alıp kulübün önünü açarız 28 Mayıs'ta seçim olur dediler. Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver'i aradım, kendisi de şaşkın. 'Seçim iptal olamaz' dedi."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal