Bekçilik için sınav ücreti ne kadardır, hangi bankaya yatırılacak?

Bekçi adayları bekçilik sınavı başvuruları için araştırma içerisine girdi. Sınav harcı ne kadar, başvuru koşulları neler? Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı ücreti ne kadar? Harc hangi bankaya yatırılacak? sorularının cevabı haberimizde..

29.04.2022-19:19 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-19:19) Bekçilik için sınav ücreti ne kadardır, hangi bankaya yatırılacak?

Bekçi adayları bekçilik sınavı başvuruları için araştırma içerisine girdi. Sınav harcı ne kadar, başvuru koşulları neler? Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı ücreti ne kadar? Harc hangi bankaya yatırılacak? sorularının cevabı haberimizde.

Vatandaşın beklediği gün geldi çattı. Bekçi olmak isteyenler için beklenen haber geldi. 81 ilde istihdam edilmek üzere toplamda 3 bin 250 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Gelen resmi açıklama kapsamında bekçilik başvurularının alınacağı tarih aralığı da adaylara duyurulmuştur. Bu doğrultuda; EGM PA 3250 Bekçi alımı ne zaman yapılacak? İşte Bekçi alımı başvuruları ile şartları ve kontenjanları bilgisi.

Bekçilik Sınav Ücretleri Hakkında

İnternetten ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 340 TL'yi 28.04.2022 saat 09.00'dan 13.05.2022 saat 17.00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı" isimli hesabına yatıracaktır.

Sadece Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)

Bekçilik Yazılı Sınava Hakkında

Yazılı Sınav "Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür" testlerinden sorulacak.

 Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası olan geçerli kimlik belgelerinden biri (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayanlar sınava alınmayacak.

Yazılı Sınavda kopya çeken veya kopya çekme teşebbüsünde bulunan ya da yerine başka bir kimseyi sokan hakkında tutanak düzenlenip sınavı geçersiz sayılacaktır. Bir daha adaylığa başvuruları kabul edilmeyecek. Bu kapsamda tespit edilecek ilgililer hakkında adli/idari soruşturma başlatılmak üzere gerekli işlemler yapılacak.

Yazılı Sınav aşamasını geçenler içinden; Yazılı Sınav puanına göre başarılı adaylar içerisinden en yüksek puandan düşük puana doğru sıralanıp her il için ayrı ayrı belirlenen il kontenjanının 10 (on) katı kadar aday Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına çağrılacak.

Şehit Veya Vazife Malulü Olanların Eş Veya Çocukları Sınav Ücreti Yatırmayacaktır.

UYARI: 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan; 

Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan, ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan, sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

bekçi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal