Galatasaray'ın Avrupada'ki Büyük Başarısı!

UEFA Avrupa Ligi'nin en çok dikkat çeken takımlarından birisi olan Galatasaray, İtalya deplasmanında istediği skoru alarak son 16 turuna yükselme başarısı gösterdi. Temsilcimizin başarısı ise istatistiklere yansıdı.

10.12.2021-16:08 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-16:32)

UEFA Avrupa Ligi'nin en çok dikkat çeken takımlarından birisi olan temsilcimiz Galatasaray, Laziodeplasmanından istediği skoru alarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. Galatasaray'ın bu başarısı ise istatistiklere yansıdı.
UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nın son karşılaşmasında Galatasaray, deplasmanda İtalyan ekibi Lazio ile karşılaştı. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi. Bu skorun ardından sarı kırmızılı ekip grubu namağlup lider tamamlayarak adını son 16'ya yazdırmayı başardı. Grup aşamalarının en dikkat çekene takımı olan sarı kırmızılılar, 4. torbadan katılıp son 16 turuna kalan tek takım olmayı başardı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde boy gösteren 64 takım arasında deplasman golü yemeyen iki takımdan birisi olan temsilcimiz bu istatistiğe İspanya devi Real Madrid ile sahip olma başrısında bulundu.

GALATASARAY'IN UEFA AVRUPA KUPASI'NDA DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLERİ

Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında 12 puan toplamayı başaran Galatasaray (3G 3B), Avrupa kupalarında 2009/10'un (13 puan) ardından bu aşamalardaki en yüksek ikinci sayısına ulaşmayı başardı. Lazio ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir grubunu namağlup olarak tamamladı.
Bu sezon Avrupa kupaları gruplarında boy gösteren 96 takım arasında hiçbir maçın ilk yarısında gol yemeyen ekipler ise (Kızılyıldız, Lask) oldu.
Galatasaray, 2001/02 (Şampiyonlar Ligi 1.grup) ile birlikte en fazla gole kapama yaptığı grup aşamasını geride bırakmayı başardı. Galatasaray'ın istatistikleri büyük ses getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal