Galatasaray'dan Euroleague Şampiyonu Anadolu Efes'e tarihi fark!

ING Basketbol Süper Ligi'nin yarı final maçının ilk serisi için Anadolu Efes ile deplasmanda karşı karşıya gelen Galatasaray Nef, rakibine 35 sayı fark attı ve maçı 105-70 alarak seriye 1-0 önde başladı.

28.05.2022-00:21 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-00:21) Galatasaray'dan Euroleague Şampiyonu Anadolu Efes'e tarihi fark!

Geçtiğimiz hafta Euroleague Şampiyonluk kupasını ikinci kez Türkiye'ye getiren Anadolu Efes, bugün kendi sahasında Galatasaray Nef takımını ağırladı. ING Basketbol Süper Ligi'nin yarı final maçında Galatasaray Nef ile ilk seriye çıkan Anadolu Efes, Galatasaray karşısında ağır yenilgi aldı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşı karşıya gelen Galatasaray Nef ile Anadolu Efes, maça hızlı başlarken ilerleyen bölümlerde 12-2 seriyi alinde tutan Anadolu Efes Galatasaray karşısında öne geçmeyi başardı. Fakat çeyrek sonuna doğru asistler ile sayıları bulan Galatasaray, aldığı sayılarla ilk periyodu 16-18 önde tamamladı.

Andreas Pistiolis'in ekibi ikinci çeyreğe girdikten sonra istedikleri oyunu parkeye yansıtma konusunda başarı kazandı ve hücumda gösterdiği ribaundlar ve aynı zamanda savunmada gösteriği profesyonellik ile sonuca hızlı giden Galatasaray Nef ilk yarıyı Anadolu Efes karşısında 43-34 üstünlük ile tamamladı.

Galatasaray Nef Anadolu Efes

Karşılaşmada verilen aranın sonunda parkeye çıkan iki dev takım, ikinci yarıya da ilk yarı gibi hızlı başladı. Galatasaray Nef, skor yazdırmakta epey zorlanan Anadolu Efes'in karşısında Dee Bost'la gitti ve attığı 63'lük basketlerle öne geçti. Sarı-kırmızılı takım, aldığı 14-2'lik seri ile birlikte karşılaşmanın 24'üncü dakikasında farkı 21 sayıya çıkarırken Canaan ve Canberk Kuş'un dış atışlarda gösterdiği performanslarla son periyoda da 79-51 puanıyla önde girdi.

Galatasaray Nef Anadolu Efes

"Galatasaray'dan Euroleague Şampiyonu Anadolu Efes'e tarihi fark"

Son çeyrek için Türk oyuncularına görev veren Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, oyuna müdahale etmedi ve Galatasaray Nef, bundan fayda çıkardı ve müsabakayı kazanan takım olarak sahadan ayrıldı. Galatasaray Nef ile Anadolu Efes arasında oynanan yarı fi,nal maçının ilk serisi 105-70 Galatasaray'ın galibiyetiyle sona ererken sarı-kırmızılılar, ilk seride 10 üstünlük sağlamış oldu.

3 maçın sonunda finale yükselecek takımın belli olacağı ING Basketbol Süper Ligi'nin yarı final maçlarının ikincisinin yine Anadolu Efes'in ev sahipliğinde gerçekleştirileceği bildirilirken iki dev takım 29 Mayıs Pazar günü karşı karşıya gelecekler.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal