Galatasaray'da seçimin iptal edilme durumu var!

Dernekler Masası, Mali Kongre'nin usule uygun yapılmadığını aktardı ve dün kulübe bildirimde bulundu. Eğer dava açılırsa 30 Nisan'daki seçim iptal olabilir. Başkan Burak Elmas'ın raporun detaylarıyla alakalı bugün açıklama yapması beklenmekte.

08.04.2022-11:35 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-11:44)

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü seçim öncesi kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sarı kırmızılılarda Başkan Burak Elmas'ın 'ibra edilmemesiyle' son bulan Mali Kongre iptale doğru gidiyor. Burak Elmas 24 saate yakın süren ve kapalı usul oylama yapılan kongrede idari açıdan onay alamamış ve 30 Nisan'a olağanüstü kongre koymuştu. Seçim süresi işlerken son olarak Dernekler Masası'ndan sürpriz bir inceleme geldi.

Açıklama bekleniyor

Müffetişler, Galatasaray'ın 2018'den bu yana yapılan Olağan Mali Genel Kurulları mercek altına aldılar. 2018 dönemi ile Ekim 2021 Mali Genel Kurul ve 26 Mart'ta idari ibrasızlık kararının çıktığı toplantı tutanakları incelendi ve görüntüler izlenildi. Dernekler Masası, oy kullanma ve sayımın usullere uygun olmadığına karar verdi ve dün raporlarını sarı kırmızılılara teslim etti. Burak Elmas'ın ise raporun detaylarıyla ilgili bugün açıklama yapması beklenmekte.

Bu arada konuyla ilgili olarak eski yönetici Avukat Rezan Epözdemir, 'Müfettişler hukuka aykırılık tespit ederse ilgililere idari para cezası uygular, eksikliklerin giderilmesini talep edebilir ancak genel kurulun iptalini isteyemez; bunu ancak mahkemeden isteyebilir. Ancak mahkeme iptal kararı verirse ancak o zaman Mali Genel Kurul iptal edilmiş olur.' ifadelerine yer verdi.

Eşref Hamamcıoğlu başvuruda bulunacak.

Adaylar için son gün

Öztürk'ün ardından bugün Hamamcıoğlu'nun da başvuru yapması bekleniyor. Galatasaray'ın 30 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurul için başkan adaylığı başvuruları bugün son bulacak. Galatasaray'da başkanlığa aday olacak isimlerin yönetim, denetim, sicil ve disiplin kurullarını oluşturan 44 kişilik listelerini saaat 18.00'e kadar divan kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor. Metin Öztürk ilk adaylık başvurusu yapan isim olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal