Galatasaray’da Muslera devri sona eriyor: Veliahtı Barcelona kalecisi olacak

Galatasaray’a 2011 yılında gelen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera’nın artık belirli bir yaşa gelmesi nedeniyle sarı kırmızılı yönetim başarılı kalecinin veliahtını aramaya başladı. İddialara göre Galatasaray, geçen sezonun ikinci yarısında kiralık olarak takımda oynayan Inaki Pena’yı transfer etmek istiyor.

08.12.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 08.12.2022-17:39)

Süper Lig’de Galatasaray ile sayısız kez kupa kazanma sevinci yaşayan Fernando Muslera’nın yaşının ilerlemesi sebebiyle yerine yeni bir ismin alınması gündeme getirildi. Sarı kırmızılı yönetimin Uruguaylı kalecinin yerini alacak ismi belirlemesi için gözünü Avrupa’ya çevirdiği ifade edilirken, listedeki ilk ismin geçen sezonun ikinci yarısında Barcelona B takımındayken kiralanan Inaki Pena olduğu iddia edildi. 

Kiralık aşk yeniden dönebilir

Geçen sezon Fernando Muslera’nın ligin ikinci yarısının başında yaşadığı ağır sakatlık sebebiyle yerine geçici olarak Barcelona B takımından İspanyol kaleci Inaki Pena kiralık olarak Galatasaray kadrosuna dahil edilmişti.

Fernando Muslera

Barcelona A takımında şans bulamıyor

Galatasaray ile kiralık sözleşmesi sona erdikten sonra yaz transfer dönemi öncesi Barcelona A takımına katılan Inaki Pena, yeni sezonda sadece 1 maçta sahada yer alabildi. 23 yaşındaki İspanyol kalecinin süre alamaması sebebiyle Barcelona’nın sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini yenileme teklifini reddettiği kaydedildi.

Galatasaray, Barcelona Inaki Pena anlaşmazlığını fırsata çevirmek için devre arasında harekete geçecek.

Inaki Pena Galatasaray

Galatasaray ile 8 maça çıktı

2021-2022 sezonunun ikinci yarısında o dönemin Galatasaray teknik direktörü Domenec Torrent’in isteğiyle transfer edilen Inaki Pena, sarı kırmızılı forma altında 8 maçta forma giydi. 23 yaşındaki özellikle UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçı olan Barcelona Galatasaray maçındaki performansıyla beğeni toplamıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal