29.09.2021-11:02 (Son Güncelleme:29.09.2021-11:21)


1

Galatasaray'dan İspanya La Liga ekibi Rayo Vallecano'nun yolunu tutan Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao ile ilgili flaş gelişmeler geliyor.



2

Yeni sezon öncesi gerek yüksek maaş durumu gerek form durumu büyük problem haline gelen futbolcuyla yolların ayrılması planlanmıştı. Futbolcu ile sözleşmesinin feshi konusunda anlaşma sağlanamadığı için futbolcunun transferi adeta yılan hikayesine dönmüştü. Futbolcu son olarak İspanya La Liga ekiplerinden Rayo Vallecano'nun yolunu tutarak kendisiyle ilgili transfer sorularına son noktayı koymuştu.



3

Futbolcu ile ilgili takımdan ayrılmasının ardından da Galatasaray'ı ilgilendiren şaşırtan gelişmeler yaşanıyor.



4

Kolombiyalı futbolcu, yıllık 6.5-7 milyon euroları bulan yüksek maliyetine karşın, sakatlıklarla geçen 2 seneden fazla pek varlık gösterememesine rağmen futbolcu takımdan ayrıldıktan sonra yine Galatasaray'a yük bindirmeye devam ediyor. Yeni sezonda Rayo Vallecano'nun yolunu tutan futbolcu bu sefer de 280 bin Euro'luk ekstra vergi faturası çıkardı.



5

Geçen sezondan alacağı 2.6 milyon Euro'ya ek olarak bu sezonki alacaklarına karşılık da 3 milyon Euro'ya anlaşma sağlanan tecrübeli futbolcu, toplamda 5.6 milyon Euro bulan ücretinin vergisini İspanya'ya göre istedi. Radamel Falcao yönetime "İspanya'da benim hesabıma geçecek paranın yüzde 45 vergisi var" şeklinde açıklamalarda bulundu.



6

Nomal şartlarda sarı kırmızılılar, Radamel Falcao'ya 5.6 milyon euro'luk alacağını Türkiye'de yapmış olsaydı %40 vergi ile beraber takıma toplamda 7 milyon 840 bin euro maliyeti olacaktı. Fakat sarı kırmızılı takım, İspanya'da bulunan futbolcuya ödemeyi daha sonra yapacağı için yüzde 45 ile vergilendirilecek ve bu rakam 8 milyon 120 bin Euro'ya çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR