Galatasaray yeni sezona bomba gibi geliyor! İki önemli teknik adam sarı kırmızılı takıma gelmeye aday

Süper Lig’de oldukça kötü bir sezonu geride bırakan Galatasaray yeni sezona bomba gibi geliyor. Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu’nun ifadelerine göre iki önemli teknik adam sarı kırmızılı takıma gelmeye aday. Detaylar haberimizde...

09.06.2022-12:33 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-12:33) Galatasaray yeni sezona bomba gibi geliyor! İki önemli teknik adam sarı kırmızılı takıma gelmeye aday

Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonlarından birisini geride bırakan Galatasaray’da kısa bir süre sonra başkanlık seçimleri yapılacak. Sarı kırmızılı takımda başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu’nun başkan olması halinde iki önemli teknik adamdan birisini takımın başına getireceği ifade ediliyor. Dursun Özbek ile başkanlık yarışı yapacak olan Hamamcıoğlu’nun teknik direktör adayları belli oldu. Buna göre Mancini ve De Zerbi Galatasaray teknik direktörlük adayları olacak.

Galatasaray yeni sezona bomba gibi geliyor

Galatasaray’da başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, şuanda takımın başındaki isim olan İspanyol teknik direktör Domenec Torrent ile yola devam etmeyecek gibi görünüyor. Torrent’in sözleşmesinin uygun şartlarda feshedeceklerini söyleyen Hamamcıoğlu, ‘’Bizim teknik direktör adaylarımız yabancı. İtalya'daki isimlerle bir temasımız oldu. Mancini zaten daha önce Türkiye'de çalışmıştı. Diğer antrenör de genç ve başarılı. Bir ön temasımız oldu. Gel desek gelirler. Mancini de buna dahil." ifadelerine yer verdi.

Eşref Hamamcıoğlu

İtalyan basınından flaş iddia

İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazetta dello Sport’un haberine göre Galatasaray Fatih Karagümrük’ün prensipte anlaştığı Andrea Pirlo’ya teklif götürdü. 43 yaşındaki teknik adamın sarı kırmızılılardan aldığı teklif sebebiyle kafasının oldukça karışık olduğu ifade ediliyor.

İtalyan futbol tarihine damgasını vurmuş bir isim olan Andrea Pirlo ilk teknik adamlık deneyimini 2020-21 sezonunda Juventus'ta yaşamıştı.

Juventus'un başında 52 maça çıkan 2.15'lik puan ortalaması yakalayan genç hoca, takımın şampiyonluğu kaçırması sebebiyle görevden alınmıştı. Efsane eski futbolcunun kariyerine İtalya dışında bir ülkede devam etmek istediği biliniyordu.

Andrea Pirlo

Andrea Pirlo kimdir?

Futbolculuk kariyerine Brescia alt yapısında başlayan Pirlo, İtalya’da Reggina, Inter, Milan ve Juventus formalarını giydikten sonra kariyerini Amerika’da MLS takımlarından New York City’de tamamlamıştı. Andrea Pirlo, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ilk olarak kısa bir süre de olsa Juventus'un U23 takımında görev aldı.

Daha sonra A takımın başına geçen 43 yaşındaki Pirlo'nun idaresindeki Juventus, Serie A’yı 4. sırada tamamlarken, Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkının yanı sıra, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nı da kazandı. Juventus'un başında 52 karşılaşmaya çıkan İtalyan çalıştırıcı, maç başına 2.15 puan ortalaması yakalamıştı. Ancak Juventus'un geçen sezonu Milan, Inter ve Napoli’nin arkasında tamamlaması, teknik direktörlük koltuğuna Massimiliano Allegri’nin getirilmesiyle sonuçlanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal