Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Rizespor Galibiyetini Değerlendirdi!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında aldıkları 3-2'lik galibiyetin ardından düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

04.10.2021-09:07 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-09:40) Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Rizespor Galibiyetini Değerlendirdi!

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldiği maçın son dakikalarında Olimpiut Morutan'ın attığı son saniye golüyle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

CİMBOM RİZE'DE SON SANİYEDE GÜLDÜ

Galatasaray'ın ilk yarıda ilk golü bulduktan sonra devre arasına 2-1 mağlup bir şekilde girdiği karşılaşmanın ikinci yarısında sarı kırmızılılar beraberlik golünü bulmasıyla birlikte skoru 2-2'ye getirmişti. Karşılaşmanın son anlarına doğru ise Çaykur Rizespor'un Fernando Boldrin ile penaltı atışından yararlanamamasının ardından ani gelişen kontra atakta topu rakip kaleye iyi taşıyan Mbaye Diagne'nin asistinde Olimpiu Morutan topu ağlara göndererek karşılaşmanın son saniyesinde Galatasaray'ın Çaykur Rizespor deplasmanında 3-2 üstünlüğe taşımıştı.

FATİH TERİM'DEN RİZESPOR MAÇININ ARDINDAN AÇIKLAMALAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor'a karşı deplasmanda son saniyede aldıkları galibiyetin ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

HAKEMİN GALİBİYETİN ÖNÜNE GEÇMESİNİ İSTEMEM

Topu kaptırdık penaltı oldu, şu oldu, bu oldu... Ben böyle karakter koyan takımın kazanması sonrası başka şeylerin maçın önüne geçmesini istemem.

RİZE HAMZA HOCA İLE BİRLİKTE İYİ BİR TAKIM OLMUŞ

Cumartesi bir idman yaptık, pazar günü gerilimi yüksek bir maç oynadık. Çaykur Rizespor, Hamza (Hamzaoğlu) hoca ile birlikte daha diri bir takım olmuş. 10 kişi kaldıktan sonra reaksiyon göstermek önemli.

MÜKEMMEL ŞEKİLDE OYUNU DOMİNE ETTİK

Formasyonda değişim yapacağımızı söylemiştik. Bana göre mükemmel şekilde oyunu domine ettik, çok iyi başladık. Kalemize gelmezlerken yine gol yedik. İlk 15-20 dakika sezonun en iyi başlangıcını yaptık. Kalemize rakip yaklaşmazken, Mostafa (Mohamed) ve diğerleri ikinci golü kaçırırken, maalesef 1-1 duruma geldik. Bence bugünkü rotasyonlu kadro seti en iyi şekilde oynamıştır. Çok doğru olduğunu gördük. Pas istasyonlarımız çok doğruydu.

10 KİŞİ ORTAYA KARAKTER KOYMAK ÖNEMLİYDİ

Üçüncü bölgede daha mükemmel, dominant oynadığımız maça rağmen geri düştük. Bugün diğer maçlara oranla daha başarılıydık. Babel ve Feghouli topla buluştuklarında içeri kat ederek hücum sürekliliği sağladı. Kaptırdığımız yerde kontra presle kazandık. Üç gün önce Marsilya maçı oynamış bir takımın görüntüsü yoktu. İki takım herkese güzel bir maç seyrettirdi. Bugün çok memnun kaldım. Çünkü 10 kişi ile ortaya karakter koymak, kazanmak önemliydi. Oyuncularımı kutluyorum

BUGÜN HÜCUM HATTIM BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Morutan bugün belki tarihi bir gol attı ama bu golü atmasındaki en büyük etken Diagne, ona 'Al da at.' dedi. Halil, Mohamed ve Diagne'den memnunum. Yorulduğu için çıkardım. İyi ki çıkarmışım. Sette Mustafa Mohamed bize yardımcı oldu. Defans arkası koşuları iyiydi. Artı görevi olan iki golü atması bizi çok mutlu etti. Diagne, Mohamed, Halil bizi mutlu etti. Belki ikisi birlikte oynayacak.

BİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE MAÇI ALDIK

Israrla, inatla seti oynamaya devam ettik. Bu bizim pozisyonlar bulmamızı sağladı. Pas oyunu ile yarattığımız bir çok pozisyon var. Bunları çok harcadık. Şanssızlık diyemeyeceğim, harcadık. Bireysel bir hata ile penaltı oldu ve kırmızı kart. Orada yürekli davrandık. Büyük takım gibi bize yakışır şekilde maçı alma reaksiyonunu gösterdik ve maçı aldık.

KAZANMAMIZ PSİKOLOJİK ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİYDİ

Kırılma noktası bugün galibiyet. Bir takımın psikolojik olarak etkilenmesi için mükemmel bir galibiyet oldu. Psikoloji için önemli. Bize sıkıntılar yaşattı. Gittik geldik. Üzüldük. Takımın psikolojisi adına üçüncü gol ve galibiyet önemli oldu. Bizim için güven, tekrardan dönebilme, galibiyet sürekliliği.... Maçtan önce yukarıdaki herkes kazanmış. Bu maçları oynamak kolay değil. Marsilya'da üç gün önce büyük maçtan çıkmışız. Fiziki, mental yorgunluk hepsi... Galibiyet takımın psikolojisi adına önemliydi.

MUSLERA ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜ

Muslera, müthiş. Bugün tam eski Muslera gibi günlerine döndü. Takım kaptanı gibi. Nelsson'u neredeyse hiç dinlendirmedik. Aslan gibi devam etti. Yedlin ile Alpaslan'a görev verdik. O da gereğini yaptı. Benim isteğim milli aradan herkesin sağlıklı dönemsi. Biz güçlü set oynamaya devam edeceğiz. Biraz daha rakibi rahatsız etmeye, temaslı oynamaya çalışacağız.

HAKEMLER KONUSUNDA SÜREKLİ BİRŞEYLER OLUYOR

Her gün bir şeyler oluyor. Dün, bugün var. Perşembe gününden itibaren yollarda, değişik hava şartlarında uğraşan bir Galatasaray'ın, bugün 10 kişi ile gösterdiği karakter, kazanmayı bilmesi... Açıkçası başka şeylerin bunun önüne geçmesini istemiyorum. Bu konuları bir gün hep birlikte hakikaten konuşalım.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal