Galatasaray Mostafa Mohamed transferi nedeniyle FIFA'dan yasak alabilir!

Sarı kırmızılılarda tarihe geçen kötü sezon sona erse de sıkıntılar bitmek bilmiyor. 11 Haziran'da yapılacak seçimle yeni yönetimin belirleneceği camia transfer yasağı ile sarsılabilir. Galatasaray'ın Mısırlı oyuncusu Mostafa Mohamed'in eski takımı Zamalek'in yaptığı ihtar şimdiden yeni gelecek yönetimi kara kara düşündürüyor.

25.05.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-17:33)

Sarı kırmızılılar 11 Haziran'da seçime gidecek. Yapılacak yeni seçimle kulübün yeni başkanı belirlenmiş olacak. Fakat seçim öncesi takımda oldukça büyük sorunlar mevcut. Gerçekleşecek seçimli genel kurulun ardından göreve gelecek olan yeni başkan ve yönetimin acilen çözmesi gereken konular söz konusu.

Mısırlı oyuncunun durumu sıkıntı oluşturuyor

Galatasaray'da öncelikli olarak büyük problem Şubat 2021'de satın alma opsiyonuyla kiralanan Mostafa Mohamed'in bonservis ödemesi olmakta. Ara transfer döneminde Mısırlı oyuncunun sözleşmesindeki 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu kullanan Galatasaray, futbolcunun kulübü Zamalek'e henüz bu ödemeyi yapabilmiş değil.

Futbolcuyu gönülsüz vermişlerdi

Mostafa Mohamed'i kontratındaki madde nedeniyle gönülsüz bir şekilde veren Zamalek bu gelişme üzerine harekete geçti. Mısır ekibinin sarı kırmızılılara uyarı faksı çektiği belirtiliyor. Taraftar arasındaki sözleşmedeki maddeye göre 1 Temmuz 2022'ye kadar süresi olan Galatasaray Kulübü'ne Zamalek şimdiden FIFA'ya gitme tehdidi yaptı. 

Galatasaray Mostafa Mohamed transferinden dolayı ceza alabilir.

Mısır Kulübü'nün 4 milyon dolarlık bonservis bedelinin 1 Temmuz'a kadar yatırılmaması halinde FIFA'ya başvuracağını açıkça dile getirdiği öğrenildi. 

Zamalek'in FIFA'ya başvuru yapması ve haklı bulunması durumunda ise Galatasaray'a transfer cezası gelmesi olası görülüyor. Mart ayında mali genel kurulda bütçe yetkisi alınamadığı için Mostafa Mohamed transferi için de çözüm bulunamadı. Göreve gelecek olan yeni başkan ve ekibinin bu problemi nasıl çözeceği büyük merak konusu oldu.  Sarı kırmızılılarda yeni gelecek yönetimin konuyla ilgili adacağı adımlar bu anlamda çok büyük önem taşıyor.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal