Galatasaray Fenerbahçe’yi sildi süpürdü: Şampiyonluk kutlamaları derbi galibiyetiyle alevlendi

Süper Lig’in 37. hafta maçında Galatasaray Fenerbahçe’yi Mauro Icardi ve Nicolo Zaniolo’nun (2) golleriyle 3-0 mağlup ederek sezonu 88 puanla tamamladı.

05.06.2023-10:24 - (Son Güncelleme: 05.06.2023-17:45)

Geçen hafta Ankaragücü deplasmanında 4-1 kazanarak şampiyonluğa uzanan Galatasaray bugün dev derbide Fenerbahçe ile karşılaştı. Binlerce taraftarının önünde şampiyonluk kutlamaya hazırlanan sarı kırmızılılar, ezeli rakibini adeta sahadan silerek 3-0’lık skorla kazandı. Puanını 85’e yükselten Galatasaray’ın gollerini Mauro Icardi ve Nicolo Zaniolo (2) attı. Bu karşılaşmayla beraber Galatasaray ve Fenerbahçe için sezon tamamlanırken, gelecek hafta Beşiktaş sahasında Konyaspor’u konuk edecek. Siyah beyazlılar o maçtan galip ayrılırsa sezonu ikinci sırada tamamlayacak.

Şampiyon Galatasaray rakibine puan vermedi

Ankaragücü deplasmanında aldığı 4-1'lik galibiyetle 23. şampiyonluğuna uzanan Galatasaray, Fenerbahçe'yi Zaniolo (2) ve Icardi'nin golleriyle 3-0 mağlup etti. Rakibi karşısında ligin ilk yarısında da 3-0'lık skorla galip gelen sarı-kırmızılı ekip, bu sezon oynadığı 4 derbi maçın 3'ünü galibiyetle tamamladı.

Galatasaray Fenerbahçe

Derbi zaferi kutlamaları alevlendi

Derbinin sona ermesinin ardından sahanın ortasında platform kurulurken, bu arada futbolcular ile teknik ekibin hazırlanması beklendi. Sarı-kırmızılıların 2022-2023 sezonunda kaydettiği goller de barkovizyondan verildi. 

Tribünlerde ışık ve havai fişek gösterileri yapılırken, doğu tribününe asılan perde de Galatasaray’ın simgesi olan 'Aslan' gösterildi. Şarkıcı Kenan Doğulu da taraftarlara konser verdi.

Süper Lig Şampiyonluk

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk, Başkan Yardımcıları Niyazi Yelkencioğlu ile Cemal Özgörkey ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur tek tek sahneye çıkarak, taraftarları selamladı.

Galatasaray ile ilk sezonunda şampiyonluğu ulaşan Teknik Direktör Okan Buruk, kutlamalara eşi Nihan Buruk ve oğlu Ali Yiğit ile çıktı. Buruk madalyasını aldıktan sonra oğlu Ali Yiğit’e verdi.

Futbolcular seçtikleri şarkılarla sahneye çıktı. Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, kendisiyle özdeşleşen 'Aşkın Olayım' şarkısı ile alana giriş yaptı. Şarkıcı Simge Sağın ile birlikte çıkan Icardi, şarkıyı da beraber söyledi. Taraftarlar da yıldız futbolcuya eşlik etti. Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis de Aleyna Tilki ile beraber 'Sen olsan bari' şarkısıyla alana girdi. Kerem Aktürkoğlu ise UEFA Şampiyonlar Ligi müziğini seçti.

Süper Lig Şampiyonluk*1

Emre Taşdemir ile Abdülkerim Bardakcı da trafik kazasında vefat eden sarı-kırmızılıların eski futbolcusu Ahmet Çalık’ı unutmadı ve onun fotoğrafının olduğu formalarla çıktı.

Daha sonra kupa törenine geçildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2022-2023 sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupasını takdim etti. Sarı-kırmızılı futbolcular hep beraber kupayı havaya kaldırarak, büyük sevinç yaşadı. Daha sonra futbolcular, 23. Süper Lig şampiyonluğunu tribünlere giderek doyasıya kutladı.

Beşiktaş deplasmanda farklı kazandı

Ligde 2. sıra için mücadele eden Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanında farklı kazandı. Mücadelenin ilk yarısını 2-0'lık üstünlükle tamamlayan siyah-beyazlılar, maçtan da 5-2'lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe'nin Galatasaray deplasmanından puansız ayrılmasıyla rakibiyle arasındaki puan farkını kapatan Şenol Güneş'in ekibi, hafta içinde Arabam.com Konyaspor'u mağlup etmesi durumunda ligi 2. olarak tamamlayacak.

Trabzonspor'dan 3 maçlık galibiyet serisi

Fatih Karagümrük ve Giresunspor karşısında 4'er gollü galibiyetlere imza atan Trabzonspor, Corendon Alanyaspor mücadelesinde de farklı kazandı. Bordo-mavili ekip, ilk yarısını 4-1 önde tamamladığı karşılaşmadan 5-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 57'ye yükseltti.

Süper Lig 37. hafta sonuçları

Süper Lig

Süper Lig 37. hafta puan durumu

Süper Lig

Süper Lig 38. hafta fikstürü

6 Haziran Salı:

17.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Kasımpaşa (Nef)

17.00 Demir Grup Sivasspor-Yukatel Kayserispor (Sivas 4 Eylül)

20.00 Medipol Başakşehir-Trabzonspor (Fatih Terim)

7 Haziran Çarşamba:

20.00 Bitexen Giresunspor-Fraport TAV Antalyaspor (Çotanak Spor Kompleksi)

20.00 İstanbulspor-HangiKredi Ümraniyespor (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

20.00 MKE Ankaragücü-Adana Demirspor (Eryaman)

20.00 Beşiktaş-Arabam.com Konyaspor (Vodafone Park)

Not: Gaziantep FK ile karşılaşması gereken Fenerbahçe ile Atakaş Hatayspor’a konuk olması gereken Galatasaray, 38. haftayı hükmen kazanarak geçecek. Corendon Alanyaspor da haftayı bay geçen ekip olacak. (Kaynak: Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal