Galatasaray Başkanı Burak Elmas canlı yayında basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Galatasaray kulübünün başkanı yaptığı açıklamalarda, TFF'nin seyirci kararına ve Beşiktaş ile yaşanılan polemiğe dair açıklamalarda bulundu.
Burak Elmas yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de 9 Kasım'da tam seyircili oynama kararı verildi. Bugün yapacağımız maç çok önemli. Taraftarımızın stadyumda olmayı hak ettiklerini düşündük. Böyle bir karar aldık bu bizim insiyatifimizdir. Bedeli cezası neyse de ödemeye hazırız.''
''Biz sistemi değiştirmeye geldik. Asla geçmiş sistemin bir parçası olmayacağız. Türk sporunun ileri gitmesi adına elimizden geleni yapacağız. Bizim kararımızın ardından bazı çakal arkadaşlar ahkam kesmiş. Kimse Galatasaray'a öyle konuşulan cezaları veremez. Galatasaray fikri hür, vicdanı hür bir camiadır. Galatasaray adına resmi olarak konuşan kişi Sayın Remzi Sanver'dir. Remzi Sanver'in ağzından çıkan her söz benim ağzımdan çıkmış demektir. Benim veya Remzi Bey'in sözleri kulübümüzün resmi açıklamalarıdır. Diğer camialar anlamakta zorlamakta güçlük çekebilirler. Galatasaray farklı fikirlerden beslenen, o fikirlerden doğruyu bulan bir kurumdur.''
Galatasaray başkanı Burak Elmas Beşiktaş hakkında, ''Ahmet Nur Çebi ile defalarca konuştum. Camiayı rahatlatacak konuşmalar yapıp başka takımları suçlamak doğru değil. Herkesin kendi camiasıyla ilgilenmesi gerekir. Galatasaray'ın ne yapması gerektiğini söylemek kimsenin haddi değildir.''
''Benim yöneticimin ne yapması gerektiği konusunda fikir belirtmek kimsenin haddi değildir. Kimse haddini aşmasın. Bizim nezaketimiz, tevazuumuz yanlış anlaşılmasın.''
''Biz Beşiktaş'ı tebrik ettik ve haklı galibiyet dedik. Kendi adımıza gereken dersleri çıkaracağımızı söyledik. Biz her türlü tepkiyi göğüslemeye hazırız. Galatasaray her zaman farklılık yaratmıştır. Beşiktaş'ın paylaşımını görünce üzüldüm. Beşiktaş derbisinden sonra biz de konuşabilirdik. Beşiktaş'ı tebrik ettik, haklı galibiyet dedik. Hatta tepki gördük. Göreve gelirken geçmiş alışkanlıklara teslim olmayacağız demiştim. O paylaşımı görünce üzüldüm." ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.
Galatasaray başkanı Burak Elmas'ın TFF ve Beşiktaş hakkında yaptığı açıklamalar büyük gündem oldu. Başkanın sözleri gerek spor medyasında gerek kamuoyunda büyük ses getirdi. Burak Elmas'ın sözlerine TFF ve Beşiktaş cephesinden gelecek yanıt merakla bekleniyor.
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Burak Elmas yaptığı açıklamalarda TFF ve Beşiktaş hakkında çok konuşulacak sözler söyledi.
Burak Elmas yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de 9 Kasım'da tam seyircili oynama kararı verildi. Bugün yapacağımız maç çok önemli. Taraftarımızın stadyumda olmayı hak ettiklerini düşündük. Böyle bir karar aldık bu bizim insiyatifimizdir. Bedeli cezası neyse de ödemeye hazırız.''
''Biz sistemi değiştirmeye geldik. Asla geçmiş sistemin bir parçası olmayacağız. Türk sporunun ileri gitmesi adına elimizden geleni yapacağız. Bizim kararımızın ardından bazı çakal arkadaşlar ahkam kesmiş. Kimse Galatasaray'a öyle konuşulan cezaları veremez. Galatasaray fikri hür, vicdanı hür bir camiadır.''
Galatasaray başkanı Burak Elmas Beşiktaş hakkında, ''Ahmet Nur Çebi ile defalarca konuştum. Camiayı rahatlatacak konuşmalar yapıp başka takımları suçlamak doğru değil. Herkesin kendi camiasıyla ilgilenmesi gerekir. Galatasaray'ın ne yapması gerektiğini söylemek kimsenin haddi değildir.'' ifadelerine yer verdi.
Galatasaray Lokomotiv Moskova maçının tam kapasiteli oynanması için TFF'ye başvuruda bulunmuştu. TFF bu kararı onaylamamıştı.
TFF'nin Galatasaray'ın kendi evinde Lokomotiv Moskova ile oynayacağı maç için tam kapasite kararını onaylamaması Galatasaray cephesinde tansiyonu yükseltti.