Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a İlk Taş

Galatasaray'ın 38. Başkanı Burak Elmas, seçimin ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

21.06.2021-14:32 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-14:32)

Galatasaray'ın 38. Başkanı Burak Elmas, başkan seçilmesinden sonra gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Elmas, Galatasaray'ı nasıl yöneteceği konusunda açıklamalarda bulunurken ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin Başkanı olan ve sonraki seçimlerde de adaylığını koyan Ali Koç ile aralarında yaşadıkları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Elmas, Koç ile sert bir tartışma yaşadıklarını sözlerine ekledi.

'FUTBOL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YATIRIMLARINA YAKIŞIR OLMALI'

Sabah'a vermiş olduğu röportajın ilk bölümünde Elmas, 'Galatasaray'ı birleştirici bir anlayışla yöneteceğim, verdiğim bütün sözleri yerine getireceğim' dedi. Elmas, Türk futbolunun gelmiş olduğu noktayı da şu şekilde özetledi: 'Türk futbolu uzun süredir yapısal sorunlarla karşı karşıya, ne yazık ki iyi yönetilmiyor. Futbolumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yatırımlarına yakışır şekilde olmalı.'

'ALİ KOÇ'LA SERT TARTIŞMA YAŞADIK BU SÖYLEMLERİNDEN DOLAYI'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili görüşü sorulan Burak Elmas, 'Ali Koç çok eski arkadaşım. Galatasaray'la ilgili zaman zaman yaptığı bazı açıklamaları çok yanlış buluyorum. Galatasaray'a haksızca eleştirilerde bulundu. Bunu kendisine de söyledim. Hatta sert bir tartışma da yaşadık bu söylemlerinden dolayı. Geçmişteki yöneticilerin yaptığı hataların aynısını bugünün yöneticileri de yaparsa futbolumuza büyük zarar verirler. Futbolumuz zaten zor bir süreçten geçiyor, bunu düzeltmek için çalışmalıyız.' sözlerini yanıt olarak verdi.

'HAKEMLERDEN HERKES ŞİKAYETÇİ AMA BU KONUYA DAİR BAŞKANLAR ÇÖZÜM ÜRETMİYOR'

Bir başka yandan da Burak Elmas, uzun zamandır Galatasaray'ın içinde olduğunu ifade ederken, kulüp yöneticilerini de eleştiriye tuttu. Elmas, '20'li yaşlarımdan beri Galatasaray'da yöneticilik yaptım. Türk futbolu uzun süredir yapısal sorunlarla karşı karşıya ancak çözüm üretilmiyor. Futbolumuz ne yazık ki iyi yönetilmiyor. Kulüp başkanları da bu durumu kendi başarısızlıklarını saklamak için araç olarak kullanıyor. Mesela, hakemlerden herkes şikayetçi ama bu konuya dair başkanlar çözüm üretmiyor. Kişilere eleştiri yapmak yerine sistemdeki sorunları çözmeye yönelik adımlar atılmalı.' ifadelerini açıklamasında kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal