Galatasaray-Antalyaspor maçı yorumu ortalığı karıştırdı: Hakem hocası Hugh Dallas kimdir?

Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemi Abdulkadir Bitigen ile karşılaşmanın tartışmalı pozisyonları hakkında konuşan Hugh Dallas’ın kim olduğu sorusu merak edilmeye başlandı. Hakem toplantısı videosunda adı geçen isimlerden birisi olan Hugh Dallas’ın hakemlik kariyeri ve diğer detaylar araştırılıyor. Peki hakem hocası Hugh Dallas kimdir? İşte yanıtı…

26.03.2024-13:00 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-13:00)

Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK), Süper Lig’deki Galatasaray-Antalyaspor maçı ile ilgili yaptığı toplantıda adı geçen isimlerden birisi olan Hugh Dallas’ın maçın hakemi Abdulkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya ile yaptığı konuşma, futbol dünyasında ortalığı karıştırdı. Olayın ardından Hugh Dallas’ın hayatı ve kariyeri merak edildi.

Hugh Dallas kimdir?

Hugh Dallas, 26 Ekim 1957'de Birleşik Krallık'ın Allanton şehrinde doğdu. İskoçya'nın eski futbol hakemlerindendir. 1998 ve 2002 Dünya Kupaları'nda hakemlik yapmıştır. Ayrıca 2002 Dünya Kupası Final maçında dördüncü hakem olarak görev almıştır. Bunun yanı sıra, 1996 Yaz Olimpiyatları'nda da hakemlik yapmıştır. 

Galatasaray-Antalyaspor maçı yorumu ortalığı karıştırdı: Hakem hocası Hugh Dallas kimdir?

1999 UEFA Kupası finali ve birçok Şampiyonlar Ligi maçını yöneten Hugh Dallas, UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti'nin yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde, 2022 yılında MHK'nin yeni yabancı hakem eğitmeni olmuştur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal