Galatasaray Adası Boğaz'ın Ortasında Moloz Yığını Olarak Kalmaya Devam Ediyor

Bir dönem İstanbul Boğazı'ndaki en gözde mekanlardan biri olan Galatasaray Adası, şimdilerde moloz yığını

27.09.2021-17:43 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-18:01) Galatasaray Adası Boğaz'ın Ortasında Moloz Yığını Olarak Kalmaya Devam Ediyor

İstanbul Boğazı'nın gözde yerlerinden biri olan Kuruçeşme açıklarındaki Galatasaray Adası, 2017 yılında başlayan ve üzerine inşa edilen kaçak yapıların yıkılması ile sonuçlanan süreçte moloz doldu. 

Su Ada olarak bilinen Galatasaray Adası İstanbul Boğazı’nın ortasında moloz yığınına döndü. Eskiden İstanbul’daki eğlencenin merkezlerinden biri olan Galatasaray Adası artık sadece Boğazda bulunan bir moloz adası. 

Galatasaray Adası’nın Su Adası olarak bilinmesini sağlayan havuz artık yeşil bir renkte ve yarı yıkık molozlarla çevrili olarak İstanbul Boğazı’nda görüntü kirliliğine yol açmaya devam ediyor. 


BUGÜNE KADAR GALATASARAY ADASI'NDA ÇALIŞMA OLMAMIŞTI 

Bugüne kadar hiçbir çalışma  yapılmayan Galatasaray Adası’nda 2018 yılında ikinci çalışma başlatılmış ve adada bulunan yapıların yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla sonlanmıştı. Ada’nın İstanbul Boğazı’nda kötü bir görüntü oluşturmaması için yan taraflarının kapatılmasına karar verilmişti ve moloz yığını olarak kalarak söküm işlemlerine başlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal