Futbolun zirvesi için geri sayım başladı: Dünya Kupası ne zaman başlıyor? 2022 Dünya Kupası açılış maçı ne zaman?

Dünyada futbol dalındaki en büyük organizasyon olan FIFA Dünya Kupası, bu sene Katar’da düzenlenecek. Milyonlarca hatta milyarlarca futbol severin heyecanla beklediği Dünya Kupası’nın ne zaman başlayacağı sorusu arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Dünya Kupası ne zaman başlıyor? 2022 Dünya Kupası açılış maçı ne zaman? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

10.11.2022-17:45 - (Son Güncelleme: 10.11.2022-17:45)

Futbol dünyasının büyük bir merak içerisinde beklediği 2022 Katar Dünya Kupası’nın başlamasına kısa bir süre kaldı. Dünya Kupası’na katılacak olan ülkeler bir bir aday kadrolarını açıklarken, bu heyecanlı organizasyonu ekranları başında takip edecek olan milyonlarca futbol sever ise Dünya Kupası’nda ilk başlama vuruşunun ne zaman yapılacağı konusundaki araştırmalarını internet üzerinden yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Peki Dünya Kupası ne zaman başlıyor? 2022 Dünya Kupası açılış maçı ne zaman?

Dünya Kupası ne zaman başlıyor?

2022 FIFA Katar Dünya Kupası, 20 Kasım 2022 ile 18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. 

dünya kupası

2022 Dünya Kupası açılış maçı ne zaman?

Dünya Kupası’nın açılış maçı ise ev sahibi Katar ile Ekvador arasında oynanacak. Bu karşılaşma 20 Kasım 2022 Pazar günü TSİ 19.00’da başlayacak.

Dünya Kupası gruplarında şu ülkeler yer alacak:

A Grubu: Katar, Hollanda, Senegal, Ekvador

B Grubu: İngiltere, ABD, İran, İskoçya/Galler/Ukrayna

C Grubu: Arjantin, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan

D Grubu: Fransa, Danimarka, Tunus, Peru/Avustralya/Birleşik Arap Emirlikleri

E Grubu: İspanya, Almanya, Japonya, Kosta Rika/Yeni Zelanda

F Grubu: Belçika, Hırvatistan, Fas, Kanada

G Grubu: Brezilya, İsviçre, Sırbistan, Kamerun

H Grubu: Portekiz, Uruguay, Güney Kore, Gana

2022 Dünya Kupası Ne Zaman

Bazıları için son dans, bazıları için ise ilk heyecan

20 Kasım’da Katar ile Ekvador arasında oynanacak karşılaşmayla beraber başlayacak olan 2022 Katar Dünya Kupası, bazı futbolcuların ilk, bazılarının ise son Dünya Kupası olacak. 

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi iki futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi, belki de son Dünya Kupası organizasyonlarına katılacaklar. Her iki süper yıldız da son danslarını şampiyonlukla tamamlamak isteyecek. 

Bazı futbolcular ise bu önemli organizasyonda ilk kez sahneye çıkacak. Vinicius Junior, Jude Bellingham, De Ketelare bu isimlerden yalnızca bazıları...

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal