Futbol maçında korkunç izdiham: 174 kişi hayatını kaybetti

Endonezya Futbol Ligi’nde Persebaya Surabaya ile Arema Malang takımları arasında oynanan maçta izdiham yaşandı. Karşılaşmanın oynandığı tribünde yaşanan izdiham nedeniyle 174 kişi hayatını kaybetti.

02.10.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 02.10.2022-10:44) Futbol maçında korkunç izdiham: 174 kişi hayatını kaybetti

Dün gece geç saatlerde oynanan Endonezya Futbol Ligi’nin Persebaya Surabaya - Arema Malang karşılaşmasının sona ermesinin ardından tribünlerde büyük bir izdiham yaşandı. Yaşanan izdiham nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 174 olarak açıklanırken, polis ekipleri 100’ün üzerinde de yaralı olduğunu duyurdu.

Futbol maçında korkunç izdiham

Arema FC taraftarları ve rakibi Persebaya Surabaya, Doğu Java'daki Malang kentinde karşı karşıya geldi. Ev sahibi Arema FC'nin 3-2 mağlup olmasının ardından taraftarlar arasında arbede çıktı.

Doğu Java polis şefi Nico Afinta, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kaybeden takımın taraftarlarının sahayı "işgal ettiğini" ve polisin göz yaşartıcı gaz atarak izdihamı tetiklediğini ve boğulma vakalarına yol açtığını söyledi. Polis şefi Nico'ya göre Arema FC, Persebaya Surabaya'ya karşı oynadığı maçta 2-3 mağlup olunca taraftarları öfkeyle sahaya çıktı.

Şef Nico, olayların önce izdihamla başladığını söyleyerek, ‘’Durum saldırgan bir hal aldı. Taraftarlar polis memurlarına saldırmaya başladı ve arabalara zarar verdiler.’’ dedi. 

Endonezya İzdiham

Taraftarlar aynı anda stadın çıkış kapısına yöneldi

Polis şefi, ölenler arasında iki polis memurunun da bulunduğunu ve 180 kişinin de yaralandığını belirterek, izdihamın taraftarların çıkış kapısına kaçması sırasında meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Gece geç saatlere kadar stadyumun içinden çekilen ve sosyal medyada paylaşılan videolar, kırmızı ve mavi giyinmiş taraftarların sahaya girdiğini ve çevik kuvvet teçhizatı giydiği anlaşılan Endonezya güvenlik güçleriyle çatıştığını gösterdi.

Yaralarının hayati tehlikesi olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Yetkililer, birçoğunun “oksijen eksikliği ve nefes darlığı” nedeniyle yakındaki hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Endonezya Spor ve Gençlik Bakanı Zainudin Amali, "sorumlu tarafları belirlemek" için trajedi hakkında tam bir soruşturma talep ettiğini söyledi. Amali ayrıca "Ulusal polis şefi ve PSSI başkanıyla koordine halindeyim ve doğrudan Malang'daki stadyuma gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal