Fuat Oktay 2022 Yılı Bütçe Kanunu Teklifini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 yılı bütçe öngörülerini basınla paylaştı. Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini söyleyen Oktay hizmetlerin devam edeceğini açıkladı.

15.10.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 15.10.2021-14:07) Fuat Oktay 2022 Yılı Bütçe Kanunu Teklifini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 Yılı Bütçe Yönetim Kanunu teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni yılın bütçe hazırlıklarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütüldüğünü bildirdi. Fuat Oktay yeni yılın Bütçe Kanunu Teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından meclise sunulmaya hazır olduğunu aktardı. AK Parti döneminde yapılan bütün hizmetler için bütçelerin etkili olduğunu düşünen Fuat Oktay, bütçenin büyük kısmının tarım, enerji, altyapı, eğitim ve sağlık alanlarına yönlendirildiğini belirtti.

KAYNAKLAR VERİMLİ BİR ŞEKİLDE KULLANILDI

Küresel pandeminin yarattığı dengesizliklerin, dünya genelinde üretimi, istihdamı ve paranın dolaşımını engellediğini söyleyen Fuat Oktay, Türkiye'de bütün kurumların bütçelerini verimli kullandığını vurguladı. Kovid-19'a rağmen ihracatın ve büyüme oranının artmasının olumlu yorumlayan Fuat Oktay, Türkiye'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; 

"İhracatımız, Cumhuriyet tarihimizde yeni bir rekora daha imza atarak, yıllık bazda 212 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Bunların yanında, hastaneler, otobanlar, demir yolları, köprüler, tüneller, barajlar, içme suyu ve sulama tesisleri, organize sanayi bölgeleri, AR-GE merkezleri, salgın destekleri ve yerli aşı projesi, enerji ve savunma sanayi projeleri gibi sayısız yatırımı içinde bulunduğumuz bütçe döneminde hayata geçirdik. Yeni yatırımlarımıza salgın döneminde de hız kesmeden devam ettik, ediyoruz." dedi.


2022 BÜTÇE ÖDENEKLERİ BELLİ OLDU

2022 yılı bütçe ödeneklerini açıklayan Fuat Oktay, personel giderleri için 493 milyar dolar, hizmet ve alım giderleri için 128 milyar lira, cari transferler için 657,3 milyar lira, sermaye giderleri için 132,3 milyar lira, sermaye transferleri için 10 milyar lira, borç verme giderleri için 61,6 milyar lira, yedek ödenekler için 27,4 milyar lira olduğunu açıkladı. Son olarak faiz giderleri için 240,4 milyar lira ödenek beklentisi olduğunu vurguladı. Yeni yılda bütçeden sağlığa ayrılan payın yüzde 7'ye yükseltildiğini, sağlık alanına toplam 304,6 milyar lira kaynak verileceğini açıklayan Fuat Oktay, 2022 bütçesinden sosyal harcamalara 104,2 milyar lira, tarıma 57,6 milyar lira, reel kesim desteklerine 68,9 milyar lira kaynak ayrıldığını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal