Türk Mühendislerin Yaptığı Hayalet Motor İçin Dünya Sıraya Girdi!

Savunma Sanayii alanında birçok yenilik geçekleşirken Türk mühendisler teknolojiye yön vermeye devam ediyor. Konya'da Türk mühendisler tarafından üretilen yeşil teknolojiye sahip bot ve yat motoruna adeta talep yağıyor.

15.10.2021-12:29 - (Son Güncelleme: 15.10.2021-12:29) Türk Mühendislerin Yaptığı Hayalet Motor İçin Dünya Sıraya Girdi!

Türkiye, mühendisleri ile büyümeye devam ediyor. Savunma Sanayii alanında birçok yenilik geçekleşirken özel şirketlerde çalışan Türk mühendislerde teknolojiye yön veriyor. Konya'da Türk mühendisler tarafından üretilen yeşil teknolojiye sahip bot ve yat motoruna adeta talep yağıyor. Hayalet motor, sessizliği ve suda iz bırakmayan kabiliyetiyle dikkati çekiyor. Konya'da bir şirketin ürettiği yeşil teknolojiye sahip bot ve yat motoru, sessizliği ve suda iz bırakmayan kabiliyetiyle dikkati çekiyor. Merkez Karatay ilçesindeki sanayi sitesinde elektrikli motor üretimi üzerine faaliyetine başlayan Dewjet şirketi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle bot ve jet motoru üretimi için çalışmalara başladı. Şirketin yöneticisi Muhammed Ali Okka'nın öncülüğünde, alanında uzman Türk mühendislerinin üstün gayret ve çabalarıyla çevreci ve dıştan takmalı elektrikli jet motoru tasarlandı. Muadillerine göre düşük enerji sarfiyatında yüksek verimle çalışan elektrikli motor, bot ve yatların yanı sıra savunma sanayisinde de kullanılabilecek.

DİĞER MOTORLARA GÖRE DAHA VERİMLİ

Konya’da Türk mühendislerin çalıştığı Dewjet, dünya piyasasına yeni bir motor kattı. Elektrikle çalışan ve çevre dostu diye nitelendirdikleri yeşil teknolojiye sahip elektrikli motor, muadillerine kıyasla daha düşük enerji sarf ediyor. Dünyada piyasaya hakim markaların 200 kilogramın üzerindeki motorlara göre, 40 kilogram hafifliğiyle dikkati çeken yerli motor, özgün tasarımıyla suda iz bırakmıyor. Prototipi test edilen ve başarılı sonuçları tescil edilen motor, seri üretime hazır hale getirildi. Şirketin yöneticisi makine yüksek mühendisi Muhammed Ali Okka, AA muhabirine, firmanın ileri teknoloji alanında elektrikli bot ve yat motoru üretmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Elektrikli motorlara deniz ve kara araçlarında hızlı bir geçişin yaşandığına dikkati çeken Okka, iklimdeki değişiklik ve fosil motorların çevreye verdiği zararın bunda etkili olduğunu vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal