Fransız Gazeteden İtiraf: Türkiye SİHA Alanında Fransa'yı Geçti

Fransız L'Opinion gazetesinde yer alan haberde, Türkiye'nin 10 yıldır ulusal sanayi kapasitesini geliştirdiği ve SİHA alanında Fransa gibi ülkelerin önüne geçtiği aktarıldı.

05.03.2020-09:47 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-10:57) Fransız Gazeteden İtiraf: Türkiye SİHA Alanında Fransa'yı Geçti

İdlib'de gerçekleşen hain saldırı sonrası Türkiye anında cevap verilirken, bölgedeki üstünlüğünü net olarak ortaya koydu. Rejim unsurlarına yönelik açtığı ateşlerle rejime ağır yara veren Türkiye dünya basınında konu olmaya devam ediyor. Özellikle SİHA'ların sahadaki başarısı dünya kamuoyunun manşetlerine taşındı.

Fransız gazetesi L'Opinion, Türkiye'nin Bahar Kalkanı Harekatını, Esed rejiminin İdlib'i ele geçirmesini önlemek için düzenlediğini belirtti.

Haberde Türkiye'nin operasyonlarına da değinilirken, operasyonların NATO standartlarında olduğu aktarıldı ve "Bir haftadır, Türk ordusu SİHA konusundaki kapasitelerini çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Türkiye on yıldır ulusal sanayi kapasitesini geliştirdi. Türkiye net olarak bu alanda Fransa gibi ülkeleri geçti." ifadelerine yer verildi.

Aynı haberde, Türkiye'nin SİHA'larının Fransız ordusunun kullandığı SİHA'lardan küçük olduğu, fakat daha etkili ve maliyetinin de daha düşük olduğu vurgulandı.

Öte yandan, Türkiye'nin şu anda performansı daha güçlü SİHA'lar da ürettiği belirtildi ve Türk ordusunun elektronik savaş alanındaki kapasiteleri sayesinde Rusların desteği olmadan operasyon düzenleyebildiğini ortaya koyduğu vurgulandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal