Fransız basını Icardi’ye hayran kaldı: Maça damgasını vurdu

Sezon başında PSG’den Galatasaray’a kiralık olarak gelen Arjantinli yıldız Mauro Icardi, beklenen performansı dün oynanan Alanyaspor maçında gösterdi. Fransız basını Alanyaspor maçının en iyilerinden Icardi’ye övgüler yağdırdı.

24.10.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 24.10.2022-17:01)

Süper Lig’de dün Galatasaray ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Maça oldukça baskın ve etkili başlayan Galatasaray, 2-0’lık üstünlüğü yakaladıktan sonra Sacha Boey’in tartışmalı kırmızı kartı sonrasında oyun üstünlüğünü kaybetti. Konuk Alanyaspor 2 gol bularak maçı 2-2’ye getirdi ve karşılaşma bu sonuçla tamamlandı. Fransız basını ise maçın en iyi oyuncularından Arjantinli yıldız Mauro Icardi’ye övgüler yağdırdı. 

Üstünlüğünü koruyamadı

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar 2-0 öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele 2-2'lik beraberlikle sona erdi. Galatasaray'da Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakcı gördükleri kırmızı kartla takımını 9 kişi bıraktı. İki futbolcunun da Beşiktaş derbisinde oynayamama ihtimali bulunuyor.

Bu beraberliğin ardından Galatasaray 18 puana yükselirken Alanyaspor puanını 13 yaptı.

Galatasaray Alanyaspor maç sonu

Ali Palabıyık’a tepkiler büyük

Galatasaray-Alanyaspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın kararları çok tartışıldı. Galatasaray cephesi Sacha Boey'e verilen kırmızı kartın yanlış olduğunu düşünürken bu yönde Palabıyık'a tepki gösterildi. 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ve Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor maçının ardından maçın hakemi Ali Palabıyık'a tepki gösterdi. Başkan Özbek, "Ey Ali Palabıyık. Bu gece nasıl yastığa kafanı koyup uyuyacaksın? Maalesef konuştuğumuz kişilerin hepsi şunu söylüyor, ‘Evet falan yerde ben yanlış yaptım ama çok üzgünüm.’ Hakemlikte hatalar olabilir. Ama bunların konuşulmasının ardından 5-6 gün sonra bu nasıl bir intikam almaktır? Ben MHK’nin veya TFF’nin başkanı olsam, uyuyamazdım. Bu kadar hataların yapıldığı yerde, bir takımın emeğiyle oynamak, kabul edilebilir bir şey değil. Ali Palabıyık’ı çok mu aradınız değerli MHK atayıcıları? VAR’da oturanlar, sahayı izleyenler, hiç vicdanınız sızlamadı mı?" ifadelerini kullandı.

Yan hakemin topu hızlıca dışarı alması damga vurdu

Karşılaşmanın ikinci yarısında Alanyaspor'un atak geliştirdiği esnada oyuna atılan ikinci topu maçın yan hakemi Erdem Bayık dışarı aldı. Bu esnada oyunun devam etmesi ve yan hakemin oyundaki topu dışarı alması Galatasaray taraftarlarının tepkisine neden oldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar sosyal medyadan bu anın görüntüsünü paylaşarak hakemlere tepki gösterdi.

GS Alanya yan hakem

Fransız basını Icardi’ye hayran kaldı

Galatasaray'ın sezon başında PSG'den kiraladığı Mauro Icardi, Alanyaspor maçına damga vurdu. Arjantinli yıldız Dries Mertens'in golünde çok şık bir asist yaparken Galatasaray'ın ikinci golünü kaydetti. Ayrıca Icardi'nin attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Mauro Icardi Alanyaspor

Mauro Icardi'nin Alanyaspor maçındaki performansı Fransız basınında da geniş yer buldu. Fransa'nın önde gelen basın yayın kuruluşlarından L'Equipe, Le Parisien ve beINSPorts France; Icardi'nin Alanyaspor maçındaki performansına övgüler yağdırdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal