Fransa’dan sonra Belçika’da kadına şiddete dur dedi! KADES benzeri uygulama hayata geçirildi

2018'de Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için KADES uygulamasına geçiş yapıldı. Kadına yönelik şiddet için ilk adım Türkiye'den gelirken Fransa'da “Ma Sécurité” ismiyle benzer bir uygulama yapıldı. Fransa'nın ardından Belçika'da da “tele alarm” ismiyle çıkarılan uygulama ile kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için bir adım atıldı.

17.07.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-16:23)

Kadına yönelik şiddet tüm dünyada görülürken Türkiye'nin çıkarmış oldu KADES  uygulaması ile  şiddetin önüne geçmek için bir adım atıldı. 2018'de hayata KADES uygulamasının ardından Fransa'da benzer bir uygulama ile gündeme geldi. Şimdilerde ise Belçika'da “tele alarm”  ismiyle  bir program çıkarıldı.

Kades uygulaması şiddetin önüne geçti

İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen KADES uygulaması ile kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için adım atıldı. Uygulama sayesinde birçok şiddetin önüne geçilirken aile içerisinde şiddete maruz kalan kadınlar da telefonuna indirdikleri uygulama sayesinde kolayca ihbarda bulunabiliyor. KADES uygulaması ile tek bir tuşla kolaylıkla polis ihbarında bulunan kadınlara  anında yardım ulaşıyor.

Kades Uygulaması Hayata Geçirildi

Türkiye'de uygulanan KADES Uygulamasından sonra Fransa'da kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için "Ma Sécurité" uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama ile 24 saat boyunca güvenlik birimleri ile iletişim kurulabiliyor.

Belçika kadına şiddete dur dedi

Fransa'dan sonra Belçika'da kadına şiddete yönelik olaylara dur dedi. Kadına şiddetin önüne geçebilmek için Belçika'da deneme amacıyla Gent şehrinde "tele alarm" uygulaması  kullanılmaya başladı. Belçika'da kadına yönelik şiddetin birçoğu eski eşler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda kadınları korumak için kıyafetlerinin içerisine gizlenen alarm düğmesi ile hızlı bir şekilde polis ekiplerine haber veriliyor. Başta Gent  Şehrinde uygulamaya başlanan "tele alarm" uygulaması, Flaman kesiminde de kullanılmaya başladı. 

Belçika Şiddete Dur Dedi

Fransa'nın ardından Belçika'da deneme amacıyla hayata geçirdi. Belçika'da kadın cinayetlerinin büyük bölümü eski eşlerin takibi sonrasında işleniyor. Bu kapsamda, kendilerini tehdit altında hisseden 20'den fazla kadın kıyafetlerinin içerisinde tehlikeli durumlarda polisi uyaran "alarm düğmesi" taşıyor. İlk olarak Gent şehrinde hayata geçirilen kesimindeki diğer bazı kentlerde de uygulanmaya başlandı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal