Silivri Cezaevi'nden uyuz salgını iddiası! Karşılık gecikmedi açıklama CTE'den geldi

İstanbul'un Silivri ilçesinde bulunan cezaevinden şok iddia geldi. Silivri ceza evinde 'uyuz salgını' haberleri gündeme gelirken CTE tarafından incelemeler başladı. Sosyal medya da kısa sürede yayılan uyuz salgını haberlerine yalanlama geldi. Silivri Cezaevi'nde uyuz salgını var mı? İşte detaylar...

17.07.2022-13:44 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-13:44) Silivri Cezaevi'nden uyuz salgını iddiası! Karşılık gecikmedi açıklama CTE'den geldi

Silivri Cezaevi'ne dair haberler gündeme gelirken uyuz salgını iddiaları ise kısa sürede sosyal medya da büyüdü. mahkumların sağlığı için endişe edilmesi halinde vatandaşlar bu durumun gerçek olup olmadığını araştırmaya başladı. Silivri Cezaevi'nde uyuz salgını var mı? Açıklama çok geçmeden CTE'den geldi. 

Silivri Cezaevi'nde uyuz salgını 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklama üzerine tüm hükümlülerin koğuşlara alınmadan önce incelik ve titizlikle kontrolden geçtiği belirtildi. Silivri Cezaevi'nde uyuz salgını iddiaları kısa sürede büyürken böyle bir durum söz konusu olduğunda kişiler hastaneye sevk edilerek tedavi edileceği ve gerekli tedbirlerin alınacağının da altı çizildi. Bir mahkumda uyuz belirtilerinin olması durumunda ayrı bir odaya alınarak ilaç tedavisine başlanacağı ve karantina işlemlerinin başlayacağı duyuruldu. 

CTE,  Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda uyuz hastalığına yakalanan herhangi bir hükümlü ve tutuklu bulunmadığını belirtirken olumsuz algıların önüne geçilmesi gerektiğini asılsız ihbarlara kulak asılmaması gerektiğini de açıkladı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal