Fransa'dan İngiltere'ye: ABD'nin Kölesi Oldular

Avustralya'nın Fransa ile yapmış olduğu 90 milyar dolarlık denizaltı antlaşmasını iptal etmesinden sonra ABD ve İngiltere ile anlaşması Avrupa'da büyük ses getirdi.

18.09.2021-16:02 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-17:02) Fransa'dan İngiltere'ye: ABD'nin Kölesi Oldular

Pasifik hattı bölgesinde Çin'in yükselen varlığına karşılık ABD'nin, İngiltere ve Avustralya ile birlikte kurmuş olduğu AUKUS ittifakı, Kuzey Atlantik Paktı'nda (NATO) bulunan bir diğer müttefik ülke olan Fransa ile ilişkileri germiş durumda.

AVUSTRALYA, ABD VE FRANSA ARASINDA 90 MİLYAR DOLARLIK NÜKLEER DENİZALTI TARTIŞMASI

AUKUS'un ilan edilmesinden sonra Avustralya ile yapmış olduğu 90 milyar dolarlık denizaltı anlaşması rafa kalkmış ülke olan Fransa, Washington ve Canberra Büyükelçilerini geri çağırdı. Söz konusu olayın ardından Paris cephesi, ABD Başkanı Joe Biden'ı, selefi Donald Trump gibi davranmakla suçluyor.

FRANSA'DAN İNGİLTERE'YE KÖLE BENZETMESİ

ABD ve İngiltere'nin Avustralya ile nükleer enerjili denizaltı teknolojilerini paylaşacak olmalarını ilan etmelerinden sonra Fransızların öfkesi azalmak bilmiyor. Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, konuya yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamasında İngiltere'yi AB'den ayrılarak kabullenilmiş bir kölelik ile birlikte ABD'ye dönmekle suçladı.

FRANSA'YA GÖRE İNGİLTERE'NİN ÖNCELİĞİ AVRUPA DEĞİL ABD

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşmesinden sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fransız bakan, ABD'nin tavrını 'Onlar için her zaman Amerika öncelikli olacak' biçiminde yorumladı. İngiltere için de 'İngiliz komşularımız, AB'den ayrılarak kabullenilmiş bir kölelikle ABD'nin kürkçü dükkanına geri döndü.' sözlerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal