Fransa'da ikinci Emmanuel Macron dönemi: Resmi tören gerçekleştirildi!

Fransa'da geçen günlerde düzenlenen seçimlerden sonra ikinci defa cumhurbaşkanlığı görevi için seçilen Emmanuel Macron'un yeni dönem görevi için tören gerçekleştirildi.

07.05.2022-17:24 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-18:13) Fransa'da ikinci Emmanuel Macron dönemi: Resmi tören gerçekleştirildi!

Fransa'da ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron'un yeni dönem görevi için Elysee Sarayı'nda tören gerçekleştirildi.

Söz konusu törene, Macron'un ailesi ve yakın çevresiyle birlikte, eski Fransa Cumhurbaşkanları Nicolas Sarkozy ve Francois Hollande'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda siyasetçi ve yaklaşık 500 kişi katılım sağladı.

Resmi başlangıç tarihi 14 Mayıs

Anayasa Konseyi Başkanı Laurent Fabius, ülkeyi gelecek 5 sene süresince yöneteceği görevi Macron'a verdi. Fabius, Macron'a 14 Mayıs günü resmi olarak yeni döneminin başlayacağını belirtti. 

İlk cumhurbaşkanlığı görev döneminde yaşanan farklı krizleri ima eden Fabius, yeni döneminde Macron'a başarılar diledi ve ona tebriklerini iletti.

Bunula beraber Fabius'un, tören esnasında Macron'a aldığı oy sayısını açıklarken yanlışlıkla hatalı rakam söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

Fransa'da ikinci Emmanuel Macron dönemi: Resmi tören gerçekleştirildi!

Aynı zamanda törende Başkan Macron'a, en büyük Fransa devlet nişanı olarak bilinen, I. Napolyon'un taktığı Legion d'Honneur verildi. Ayrıca Invalides Meydan'ında 21 adet top atışı yapıldı.

Macron, törende bir konuşma yaptı ve, ülkenin geleceğiyle alakalı temennilerini belirterek "daha yaşanabilir bir Dünya ve daha güçlü bir Fransa" ifadelerini kullandı.

Tekrar göreve seçilen Macron, ülkede üçüncü kez, üst üste 2 defa cumhurbaşkanı seçildi. Bu sebeple 2002 senesinden bu yana ilk kez cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni gerçekleştirilmedi.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal