Fransa Yasadışı Olarak Nitelendirdiği Göçmen Kampını Dağıttı

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, yasa dışı olarak nitelendirdiği mülteci kampını sabah saatlerinde tahliye ettiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

04.06.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-16:25) Fransa Yasadışı Olarak Nitelendirdiği Göçmen Kampını Dağıttı

Fransa'da göçmenlere yönelik hem fiziki hem de ruhsal olarak şiddet bitmiyor. Düzensiz göçmenlerin bulduğu kamp, sabah Fransa polisleri tarafından dağıtıldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yargı kararı ve talimatı ile ülkenin kuzeyindeki Calais'te yasa dışı bir kampın tahliye edildiğini ifade edildi.

GÖÇMENLERİN KAMPINA MÜDAHALE

Valiliğin yaptığı açıklama ise Saint-Omer Calais yolundaki boş arazide bulunan hangarlarda barınmaya çalışan; aralarında 30'a yaklaşık çocuğun da bulunduğu yüzlerce göçmenin, polis tarafınca bulundukları yerlerden çıkarıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada hangarda yaşamakta olan göçmenlerin kamu sağlığı tehdidi oluşturduğunu ve kamu düzenini bozduğu, çevrede yaşayan 50'ye kadar ailenin kamptan şikayetçi olduğu bildirildi.


POLİSLE KAMPTA KALANLAR ARASINDA ARBEDE

Fransız medyası ise bu durumu kampı dağıtmaya çalışan polis ile kamp sakinleri arasında iki gündür arbede yaşandığını söyledi.

Pas-de-Calais Valiliği'nin bağlı olan Hauts-de-France Bölgesi Konseyi Başkanı Xavier Bertrand'yle Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart'ın, şehirde tekrar büyük bir göçmen kampı oluşmasının önüne geçmek için hangarlarda barınanları şikayet ettiği tespit edildi.

Belçika-Fransa sınırları içerisinde bulunan Calais şehrinde, Manş Denizi’ni aşarak İngiltere’ye geçmeye çalışan çok sayıda mülteci bulunmaktadır.

Calais'deki ''Vahşi Orman'' olarak nitelendirilen mülteci kampı, Fransız polisi tarafınca 2016 tarihinde yıkılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal