Fransa ve Almanya Büyükelçileri, PKK'nın bu ülkelerde düzenlediği gösteriler nedeniyle Bakanlığa çağrıldı!

Fransa ve Almanya Büyükelçileri, PKK terör örgütünün bu ülkelerde düzenlemiş olduğu gösterilerden dolayı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. İşte haberin detayları...

31.05.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-12:02)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu canlı yayında gündemdeki konular hakkında değerlendirmede bulundu. 

Fransa ve Almanya’ya nota 

Avrupa'nın göbeğindeki terör gösterilerine yönelik gereken adımları attıklarını dile getiren Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçilerinin PKK'nın bu ülkelerde düzenlemiş olduğu gösterilerden dolayı Bakanlığa çağrıldığını açıkladı. Yapılan gösteriler nedeniyle iki ülkeye de nota verildi. Çavuşoğlu ise, "PKK paçavraları ile gösteriler hakkında bir daha tekrarlanmaması gerektiğini ilettik." diye söyledi. 

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar: 

Terörle mücadele kanununun yapılması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Terörle mücadelemizde destek taahhüdünde bulunmalılar. PKK/YPG'ye desteğin verilmemesi, bizim operasyonlarımız sebebiyle de savunma sanayi ihracatına kısıtlama getirdiler. Bu iki ülke neden üye olmak istiyor, güvenlik endişesi var. Fakat bir taraftan da müttefik olan Türkiye'nin güvenlik endişelerini görmemek olmaz. Terörle mücadele kanunu yapılması gerekiyor. Bunların kanunlarına baktığınız zaman biz terör bölgelerine uzak olduğumuz için kanunlarımız buna göre yapılmış o zaman değiştirilmeli. 


Cumhurbaşkanımızı da aradılar 

Gerçi yasak olan ülkelerinde bile terör örgütlerinin propagandaları yapılıyor. NATO Genel Sekreteri bu yönde bir çaba sarf ediyor. Bizimle de temas halinde, Sayın Cumhurbaşkanımızı araladılar. Hatta bu hafta 3 ülke olarak bir araya gelelim teklifleri oldu. 

PKK’ya her türlü destek veriliyor 

Terör tehdidi, güvenlik tehdidi sınırın diğer tarafından geldiğinde buna göz yummayız. Saldırılar sürerken elimiz kolumuz bağlı kalmayız. Türkiye'nin bu kadar uyarmasına rağmen PKK'ya her türlü desteği veriyorsun, koruyorsun o da bize saldırıyor. BM ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız var." konuya yönelik değerlendirmelerde bulundu.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal