Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye ile Gerilim Son Haftalarda Azaldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'deki AB zirvesinde Türkiye'yle ilgili konuştu. Türkiye ile gerilimin son haftalarda yatıştığını belirten Macron, "Temkinli olmaya devam edeceğiz" dedi.

25.06.2021-18:06 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-18:08) Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye ile Gerilim Son Haftalarda Azaldı

Belçika'nın başkenti olan Brüksel'de meydana gelen kritik AB zirvesi hız kesmeden devam ederken, söz konusu görüşmelerin ikinci gününde Türkiye’ye ilişkin açıklamalar art arda gelmeye başladı. 

TÜRKİYE KONUSUNDA DA GÖRÜŞTÜLER 

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den sonra bu kez Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Macron, AB zirvesinde yasa dışı göçle daha etkili mücadele gerektiğinin ele alındığını, Türkiye konusunda da görüştüklerini dile getirdi. 

‘TEMKİNLİ OLARAK ÇALIŞACAĞIZ’ 

Cumhurbaşkanı Macron, gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye ile gerilimin son birkaç haftada durulduğunu fakat Avrupa ülkelerinin temkinli olmaya devam edeceğini belirtti. Fransa lideri Macron, gerilimin azaldığını bildirerek ‘Son haftalarda gerilim azaldı. Yaz boyunca temkinli olmaya devam edeceğiz, ama aynı zamanda ortak çalışmalara yeniden başlayacağız’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal