Fransa Basınında Kanal İstanbul'a Algı Operasyonu

Kanal İstanbul'da ilk kazmanın vurulmasıyla algı çalışmalarına başlayan uluslararası basının yeni karalaması, "Kanal İstanbul 'sifon' görevi görecek, Karadeniz'in kirli suyu Akdeniz'e ulaşacak" oldu.

02.07.2021-13:54 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-17:26) Fransa Basınında Kanal İstanbul'a Algı Operasyonu

Uluslararası basınında yer alan Kanal İstanbul projesine hakkında algı operasyonlar devam ediyor.

Daha önce Alman basınının "çevre katliamı" algısının yanı sıra İngiltere merkezli Guardian'ın projeyle alakalı "Muhalif sesler yükseliyor" biçimde  yapılan bir haberin benzeri Fransız basınında da yer aldı.

KANAL İSTANBUl'A YÖNELİK ŞÜPHE OLUŞTURMA ÇABALARI

France 24, "Türkiye'nin 'çılgın' ve tartışmalı Kanal İstanbul projesi" başlık verilen haberinde, 200'ün aşkın bilim insanının çalışmasını gözmezden gelerek, "Çevre uzmanları şüphe duyuyor" ifadesine yer verildi.

"Kanal, ormanlık bir alana kazılacak" ismi verilen haberde, "Yeni kanalın Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki akıntıların ve karşı akıntıların doğal dengesini bozması muhtemel olduğundan, çevresel sonuçlar daha da istikrarsızlaştırıcı olabilir" iddiası yaptı.

"SİFON GÖREVİ GÖRECEK, KARADENİZ'İN KİRLİ SUYU AKDENİZ'E ULAŞACAK"

Bazı uzmanlar ise yapay kanalın bir "sifon" gibi işlevi yapacağı tahmininde bulunduğu, "Karadeniz'in kirli suyunun Akdeniz'e ulaşacağını düşündüğü" aktarıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, iddialar ile ilgili "200'ün üzerinde bilim adamı çalıştı. Bütün simülasyonlar, testler, kontroller yapıldı. Bu uzmanların verdiği karar sonucunda dezenformasyonların hiçbirinin doğru olmadığını herkes biliyor" şeklinde konuşmuştu.

Haberde, projenin "şiddetli halk direnişiyle karşılaştığı" savunularak, Kanal İstanbul'u karalama kampanyalarına açıkça destek verildiği görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal