Fransa Basını AK Parti’nin 19 Yıllık İktidar Sürecini Değerlendirdi!

Fransa basını AK Parti 19 yıldır AK Parti iktidarının sürdüğü Türkiye’de yaşanan gelişmeleri tam 100 sayfaya sığdırdı.

05.11.2021-15:43 - (Son Güncelleme: 05.11.2021-16:36)

Fransa basınında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haberleri gündem oldu. Fransa'nın önde gelen gazetelerinden olan LE Monde 100 sayfalık Türkiye eki paylaştı. Bu ekte Türkiye’nin gelecek planlarından bahsedilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ekonomik mucizenin adamı ifadesi yer aldı.

TÜRKİYE’NİN SON 20 SENESİ DEĞERLENDİRİLDİ

Fransa’nın en ünlü gazetelerinden olan LE Monde yayınladığı Türkiye özel sayısında, Türkiye’nin son 20 senesini 100 sayfa olacak şekilde ele aldı. Yapılan değerlendirmede, nufüs, ekonomik dinamizm ve bölgesel güç olan Türkiye’nin Fransa için endişe verici olduğu belirtildi.

EKONOMİK MUCİZENİN ADAMI BAŞKAN ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye’nin son 19 yılda çok geliştiğini belirten Le Monde, Başkan Erdoğan için "ekonomik mucizenin adamı " yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan yeni dış politika hamlelerinin Avrupa ve ABD'yi kızdırdığı vurgulandı.

TÜRKİYE SON 19 YILDA HER KONUDA GELİŞTİ

19 yıllık AK Parti iktidarı yönetiminde Türkiye'nin başta sağlık sistemi olmak üzere altyapı ve savunma sanayisi alanlarında çok geliştiği belirtildi. Gayri safi yurt içi hasılatın üç katına çıktığının altını çizen LE Monde gazetesi, Türkiye'nin G20'ye girmesini sağlayan Erdoğan'ın, son yıllarda İHA diplomasisi yürüttüğü vurgulandı.

LE MONDE BAŞKAN ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Yayınlanan gazete ekinde her ne kadar  Türkiye'nin gelişmesi ve ilerlemesine değinilse de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında tek adam, padişah, diktatör gibi seviyesiz ifadeler kullanırken para politikası konusunda eleştirdi. Gazete yayınladığı yazıda şu ifadelere yer verdi; "Kendisini tenkit edenlerin güce aç yeni bir padişah olarak tanımladığı Erdoğan, kendi amaçlarına uygun bir başkanlık sistemi kurdu. O bir yandan kadınlara kaç çocuk doğuracaklarını söylerken, aynı zamanda tüm bakanları atayan ve para politikasını dayatan biri. Erdoğan'ın rüyası, mirasını inkar etmekten asla vazgeçmediği, Cumhuriyet'in kurucusu 'Atatürk' olarak bilinen Mustafa Kemal'e eş bir izi tarihe iz bırakmak.''

MİLLET İTTİFAKI'NA DEĞİNİLDİ

Le Monde gazetesi yayınladığı 100 sayfalık ekte Millet İttifakı hakkında yorumlarda bulundu. Başkan Erdoğan'ı iktidardan düşürmek için Millet İttifakı'nın her yolu denediklerini belirten yazıda, Millet İttifakı'nın muhafazakar ve etnik kesimden oy alma potansiyeli olduğu yazıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal