Fransa AB Toplantılarında Fransızca Kullanılmasını İstiyor

Fransa'nın Avrupa Birliği toplantılarında, İngilizce yerine Fransızca kullanılmasını amaçladığı iddia edildi.

09.06.2021-20:36 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-20:50) Fransa AB Toplantılarında Fransızca Kullanılmasını İstiyor

Önümüzdeki yıl Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığını devralacak olan Fransa, bürokratların Fransızca öğrenmesi için fon ayırmayı da düşünüyor.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yer verilen habere göre, Fransa, Avrupa Birliği (AB) toplantılarında İngilizce yerine Fransızca kullanılmasını amaçladığı iddia ediliyor.

Fransa, önümüzdeki yıl Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığı yapacak. Birlik bürokratlarının da çok fazla kullandığı İngilizce yerine Fransızca'nın kullanılmasını istediği ifade edildi.

BÜROKLATLARIN FRANSIZCA ÖĞRENMESİ İÇİN KURS ÜCRETLERİNİ KARŞILAYACAK

Daily Telegraph'a açıklama yapan bir yetkilinin söylemine göre, Fransa Avrupa Birliği bürokratlarının Fransızca öğrenmesini amaçladığı ve kurs ücretlerini karşılanması üzere fon ayırmayı da planlandığı yer alıyor.

Fransızca hali hazırda İngilizce ve Almancanın yanı sıra Avrupa Birliği resmi kurumlarında en çok kullanılan diller içerisinde.

Fransızca, daha önce AB diplomatik çevrelerde sıkça kullanılan bir dildi. Ancak 2004'te birliğin Doğu Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde genişlemesiyle kullanımı azaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal