Pentagon Sözcüsü: Karzai Havalimanı Güvenliğiyle İlgili Türk Yetkililerle Görüşülmeli

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin, Afganistan'daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğini sağlama teklifine ilişkin Türk yetkililerle görüşmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

09.06.2021-20:05 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-20:05) Pentagon Sözcüsü: Karzai Havalimanı Güvenliğiyle İlgili Türk Yetkililerle Görüşülmeli

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin, Afganistan'daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğinin sağlanması teklifine dair Türk yetkililer ile görüşmelerin yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Voice of America'nın yaptığı habere göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, NATO askerleri Afganistan'dan geri çekilmesini sürdürürken, Türkiye’nin geri çekilmesinden sonra Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın güvenliği için teklifle alakalı gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kirby, "Bildiğim kadarıyla havaalanında güvenliğin tam olarak nasıl sağlanacağı, bunu kimin yapacağı ve hangi çerçevede yürütüleceğiyle ilgili henüz nihai bir karar alınmadı" dedi.

''TÜRK YETKİLERLE GÖRÜŞÜLMELİ''

NATO zirvesinde konunun konuşulup konuşulmayacağı ile ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Kirby, Türkiye'nin Hamid Karzai Havalimanı'nın güvenliğini sağlama konusundaki planlarıyla alakalı Türk yetkililerle de görüşme sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal