Formula 1 takımı Haas, Rus pilotu Nikita Mazepin ile yollarını ayırdığını duyurdu!

Formula 1 ekiplerinden Haas takımı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Rus sporcusu Nikita Mazepin'le yollarını ayırdığını duyurdu.

05.03.2022-16:35 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-10:50) Formula 1 takımı Haas, Rus pilotu Nikita Mazepin ile yollarını ayırdığını duyurdu!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin spora olan yansımaları devam ediyor. İşgal sonrası Formula 1 yönetiminden Rusya'ya yönelik dikkat çeken kararlar gelmişti. Son olarak ise Formula 1 ekiplerinden Haas takımı sosyal medya üzerinden Rusya merkezli bir şirketle sponsorluk anlaşmasını sonlandırdığını belirtti ve Rus pilotu olan Nikita Mazepin'in de sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Yapılan bu açıklama büyük yankı uyandırdı.

Yapılan açıklama spor dünyasında dikkat çekti

Formula 1 topluluğunda olduğu gibi Ukrayna'nın işgali sonrasında üzüntü içerisinde olduklarını belirten Formula 1 ekibi, 'Savaşın hızlı ve barışçıl bir şekilde sona ermesini umuyoruz' şeklinde açıklamada bulundu. Yapılan açıklama spor dünyasında büyük yankı uyandırmış durumda.

Haas takımı Nikita Mazepin ile yollarını ayırdı.


Formula 1'de 2022 sezonunun başlamasına kısa bir süre kala Haas'ın, Nikita Mazepin'le yollarını ayırmasının ardından yeni pilotun önümüzdeki günlerde açıklanacağı konuşuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal