Ford'dan flaş açıklama: Binlerce aracını geri çağırdı!

Ford F-150 Ligthning modelleri için geri çağırma uyarısı yapıldı. Ford, araçlarda kazaya yol açacak bir hata olduğunu söyledi.

29.06.2022-11:44 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-15:09) Ford'dan flaş açıklama: Binlerce aracını geri çağırdı!

Son günlerde birçok üreticinin arabalarını geri çağırmıştı şimdi ise bunlara bir yeni firma daha eklendi. Gelen bilgiler doğrultusunda, son uyarı Ford’dan geldi. F-150 Lightning modelinde yeni bir arıza tespit eden ve araç sahiplerine bildirimler gönderen şirket, lastik basınçlarında yanlış ölçümler yapıldığını açıkladı. Ford, 2022’de üretilen yüzlerce aracı geri çağırdı.


Ford F-150 Lightning’de lastik basıncı arızası tespit edildi

Ford’dan gelen yeni uyarılar ışığında, 2886 adet F-150 Lightning modelinde kritik hata olduğu öğrenildi. Otomotiv devi, lastik basıncını takip eden yazılımda bir arıza olduğunu ve yanlış ölçümler yapıldığını ortaya koydu. Şirketten gelen uyarı doğrultusunda yanlış şişirilmiş lastikler kaza yapma riskini kritik ölçüde arttırabilir.

Ford’un yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, 2022 üretim elektrikli modellerin şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da olduğu öğrenildi. 30 gün içerisinde F-150 Lightning’e yazılım güncellemesi göndereceğini söyleyen Ford, araç sahiplerinin isterlerse teknik servise giderek lastik basıncını test edebileceğini açıkladı.


Düşük lastik basıncı konusunda uyarı

Şirketin paylaşmış olduğu uyarıda, lastik basıncını takip eden yazılımın hatalı olduğunu ortaya koydu. Elektrikli F-150’ye yerleştirilen lastik şişirme basıncı kontrol modülünün 35 psi’a göre ayarlandığı belirtildi. Fakat ABD için önerilen soğuk lastik basıncı 42 psi olması gerekiyor.

Bu durum ise lastik basıncını kontrol eden araç sahiplerinin, lastiklerini yanlış şişirmesine yol açıyor. Ford’un uyarısına göre düşük lastik basıncı yüzünden yol tutuşu azalabilir ve çarpışma riski artabilir. Yine de henüz konuyla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığının altı çizildi.

Daha önce Ford haricinde Mercedes de birden fazla modelini geri çağırdı. Alman otomobil üreticisi, fren sisteminde meydana gelen bir sorun nedeniyle 1 milyon eski aracı geri çağırdı. Almanya Federal Motorlu Araçlar Dairesi (KBA) bu çağrının, 2004-2015 yıllarında üretilen ML, GL ve R-Class serilerinde olduğunu söyledi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal